Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru copii -

Campusuri pentru copii

În lunile iulie-august, în mai multe parohii din Dieceza de Iași, au fost organizate campusuri și tabere pentru copii. Fiecare eveniment a fost centrat în jurul unei teme, iar activitățile pentru copii au fost variate, atât religioase, cât și recreative, specifice. La redacție am primit informații despre Bijghir, Gioseni, Oțeleni și Satu-Nou.

Bijghir
În Parohia "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" Bijghir s-a desfășurat campusul pentru copii "Vara împreună", în perioada 4-9 iulie și au participat aproximativ 180 de copii din Bijghir și din filiala Buhoci. Campusul a fost centrat pe cunoscutul personaj "Micul Prinț", din opera autorului francez Antoine de Saint-Exupéry. Copiii au fost îndrumați și susținuți de un grup de 23 de tineri animatori, în frunte cu pr. Tiziano Barocco de la "Salezienii lui Don Bosco" din Bacău.

Gioseni
Centru Diecezan Caritas Iași în colaborare cu Congregația "Surorile Providenței" Iași au organizat o tabără de vară, în perioada 18-21 iulie, în localitatea Gioseni. Activitățile și jocurile formativ-educative au fost structurate în jurul povestirii lui Pinocchio. La eveniment au participat 29 de copii și șase animatori din Iași.

Satu-Nou
Peste 200 de copii și 20 de tineri animatori au participat, în Parohia Satu-Nou (BC), la campusul cu tema "O vară împreună cu Isus euharisticul", desfășurat în perioada 9-12 august. Coordonatori au fost pr. paroh Serafim Romila, și surori din congregațiile "Surorile lui Isus Răscumpărătorul" și "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Oțeleni
Aproximativ 130 de copii au participat la campusul "Vara împreună", care s-a desfășurat în Parohia Oțeleni în perioada 1-6 august. Coordonatori au fost parohul, pr. Ioan Beșleagă, și Surorile "Sfânta Doroteea, Fiicele Inimilor Sacre", împreună cu un grup de animatori. "Planeta comorii" a fost povestea care a stat în centrul activităților lor.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat