Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru copii -

Campusuri de vară pentru copii

Este perioada vacanței, ocazie pentru copii de a-și reface energiile consumate în perioada anului școlar. Însă vacanța nu este doar o perioadă de relaxare, dar și de cunoaștere reciprocă și de întărire a spiritului. În mai multe parohii din Dieceza de Iași (la redacție au ajuns informații despre: Răchiteni, Izvoarele, Bacău, Dofteana și Iași) au avut loc campusuri destinate copiilor, oferindu-li-se acestora momente de rugăciune și de voie bună.

Izvoarele

Campusul "Vara împreună" s-a desfășurat și în Parohia Izvoarele, în perioada 27 iunie - 3 iulie. Aproximativ 150 de copii s-au bucurat de catehezele și de povestea aleasă "Tom, micul orfan necăjit", de cântecele pe care le-au învățat și de jocurile care i-au binedispus pe toți. Cu ajutorul pr. Isidor Chinez, paroh de Izvoarele, și a celor trei animatori de la Iosefinii lui Murialdo, animatorii din sat au reușit să transmită copiilor pacea lui Cristos. Pe lângă jocuri și cântece, copiii au învățat să-și facă adevărați prieteni, cel mai important fiind Cristos.

Bacău

În Parohia "Sf. Cruce" din Bacău, în perioada 27 iunie - 15 iulie, s-a desfășurat programul GREF (Grup Recreativ-Estiv- Formativ). Tema din acest an a fost "Descoperirea valorilor creștine", având ca punct de plecare povestea "Micul prinț", urmărindu-se formarea anumitor valori: prietenia, iubirea, răbdarea, umilința. Au participat 190 de copii îndrumați de 24 de animatori împreună cu surorile din Congregația "Maria Bambina" și preoții vicari din parohie. Programul a cuprins momente de rugăciune, de meditație, dar și recreative: jocuri, dansuri, abilități manuale, concursuri pe clase, o zi în mijlocul naturii, iar în încheiere un spectacol oferit părinților de către copii.

Răchiteni

În Parohia Răchiteni s-a desfășurat în perioada 27 iunie - 2 iulie campusul "Vara împreună". Coordonat de pr. Antonio Ferrari de la Iosefinii lui Murialdo din Roman, campusul a reunit aproximativ 40 de tineri animatori și 200 de copii localnici sau veniți în vacanță la bunici. Fiecare zi a debutat cu un moment de cateheză și rugăciune pentru animatori, după care a început programul propriu-zis cu copiii: teatru, cateheză, cântece și jocuri. Sfânta Liturghie și rugăciunea Rozariului de după-amiază constituiau apogeul fiecărei zilei. Povestea lui "Tom, micul orfan necăjit", prezentată de copii ca piesă de teatru, a descoperit frumusețea prieteniei cu Cristos.

Dofteana

Un grup de 37 de copii din Parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman, însoțiți de 10 animatori, au fost, în perioada 7-10 iulie, la un campus de formare în Parohia Dofteana (jud. Bacău). Aici copiii au participat dimineața la cateheză, iar după-amiază au avut parte de ieșiri la iarbă verde, jocuri și concursuri, sfântul Rozariu și sfânta Liturghie. Ultima zi, a fost marcată de participarea la sfânta Liturghie alături de credincioșii din Dofteana.

Iași

În cele trei parohii din Iași ("Adormirea Maicii Domnului", "Sfântul Anton" și "Sfânta Tereza a Pruncului Isus") a avut loc concomitent în perioada 11-17 iulie campusul de vară pentru copii. Au participat aproximativ 200 de copii, coordonați în fiecare dintre cele trei parohii de pr. Marius Mîrț, pr. Gabriel Bucur și pr. Marian Dascălu. Au ajutat mult Surorile Providenței și un grup de 30 de animatori. Tema centrală a campusului a fost paralela între povestea lui Pinocchio și parabola evanghelică a fiului risipitor. Liturghia de duminică, 17 iulie, participând toți animatorii și copiii de la toate cele trei parohii în catedrala din Iași a reprezentat punctul culminant al acestui campus, urmat imediat de un spectacol final organizat de copii în fața părinților.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat