Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREaTINULUI 
- Poșta redacției -

Răspundem...

* Magdalena S. (Cluj-Napoca) "Doresc să vă mulțumesc prin această scrisoare pentru publicația "De la Răsărit până la Apus" pentru că avem atâta nevoie de ea noi, românii de rit latin, care nu beneficiem decât de o singură Liturghie duminica în limba română, iar în rest avem în limba maghiară pe care nu o înțelegem... Se întâmplă că nici anunțurile nu le înțelegem...; de multe ori mi s-a întâmplat să merg la Biserică și s-o găsesc închisă din cauză că s-a schimbat programul... Vă mulțumesc și pentru rugăciunile pe care le-ați adăugat anul acesta (în publicația amintită)".

La fel de mare este și bucuria noastră când aflăm că publicațiile de la Editura "Presa Bună" sunt de un așa mare folos. Același răspuns și pentru Victor Tarța (Pintic, jud. Cluj) care ne-a scris: "Vreau să vă mulțumesc pentru că în revista "De la Răsărit până la Apus" ați introdus atât rugăciunea credincioșilor cât și rânduiala sfintei Liturghii pe care o putem urmări în fiecare zi și putem urmări și Liturghiile ocazionale care se celebrează în limba maghiară pe care nu o înțelegem". Cu privire la problema care ne-ați descris-o vă recomandăm să scrieți Preasfințitului de Cluj pentru a-l informa de dorința dv. Însoțiți cererea dv. cu rugăciune!

* Elena Moldovan (Blaj), Elis Zugravu (Cluj) și Eugenia Faraon (Huși). Articolele dv. au fost reținute pentru a fi studiate; dacă se vor potrivi cu tematica revistei, ele vor apărea în paginile acestei publicații.

* Iosif Stan (Pustiana). Cu privire la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Iași s-a publicat în revista din luna mai la pagina 22 perioadele de înscriere și numerele de telefon unde puteți cere informații. Sperăm că deja sunteți la curent cu cele dorite de dv. Îi dorim fiicei dv. succes!

* Georgeta (Huși). Aveți dreptate atunci când ne-ați scris că "luna mai este luna cea mai frumoasă dedicată sfintei Fecioare Maria. Să fim și noi flori vii în grădina lui Dumnezeu, acele flori pe care Domnul le-a creat în lumina harului. Cu toții dorim ca această lună să iradieze de lumină în viețile noastre, în toți cei care o au ca model pe sfânta Fecioară Maria".

* Prof. Ștefan Hreniuc (Suceava). Cum vi s-a precizat și cu altă ocazie, apreciem dorința de a realiza un muzeu cu obiecte religioase. Ne rugăm și noi să se împlinească fie într-un spațiu catolic, fie în altă parte. Deși nu credem că e de competența Sfântului Scaun să vă rezolve problema, ne-au plăcut gândurile cu privire la ecumenism și cele scrise despre Sfântul Părinte.

* Pr. dr. Anton Moisin "Cititorii interesați pot comanda volumul I din "Martirologiul românesc". Întrucât volumul este aproape dublu ca mărime față de proiectul inițial, prețul este de circa 395.000 de lei. Se adaugă cheltuielile de expediție, pentru că poate fi procurat prin poștă, cu plata ramburs, la adresa autorului: dr. Anton Moisin, Str. Stadionului, nr. 10, jud. Brașov, cod 505700-Victoria. Primul volum tratează, pe baza unei bogate documentări, despre numeroși preoți martirizați sub prigoana ateo-comunistă și despre alte aspecte adiacente. Volumul II, care se referă și la clericii romano-catolici, este în pregătire. Cei care doresc să-l sprijine cu o mică donație o pot trimite pe aceeași adresă a autorului. Fiecare donație va fi arătată în volum, cu numele donatorului și suma donată".

V-am împlinit dorința, publicându-vă anunțul.

* Cristina Koch Smeu (Piatra Neamț). Ne bucurăm pentru experiența dv. trăită în Orfelinatul "Casa Speranței" din Câmpina. Din scrisoarea primită la redacție am reținut câteva cuvinte, care ne conduc spre a ne vedea propriile responsabilități și a face ceva pentru cei mici ca să nu aibă de suferit din cauza lipsei de iubire: "În grija cuvintelor de taină... "mamă"... "tată" se va afla mereu aceeași îmbrățișare dăruită ca răsplată, prin încleștarea unei eliberări de teamă și nesiguranță, de a nu ajunge mai târziu copii "ai străzii", pierduți sau nefericiți în mari metropole. Copii ai disperării sau ai pierzării, în imposibilitatea trăirii unei vieți echilibrate și educate de priceperea părintească. Ei sunt acolo și așteaptă să fie adoptați din orfelinate sau chiar de pe drumuri lăturalnice, unde își caută un adăpost și o fărâmă de pâine, o pereche de ghete sau..., mai important, niște mâini calde, părintești, în stare să le aline suferința ce li se citește în privirile triste îndreptate spre cer". Cu privire la cele două poezii, deși un pic ermetice, ele conțin imagini poetice frumoase și transmit multe idei interesante. Considerăm că aspectele legate de rimă și ritm pot fi șlefuite mai mult, pentru ca în acest fel poeziile să se bucure și de o formă armonioasă.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat