Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Marturii -

Urmează-mă!

Urmează-mă! Această chemare Isus a adresat-o pentru prima dată unor oameni simpli, niște pescari, oameni ca și noi... Privirea sa pătrunzătoare s-a oprit asupra fiecăruia dintre ei și invitația sa a pătruns până în adâncul inimii. Evanghelia ne spune că ei au lăsat toate și l-au urmat... Întâlnirea cu Isus le-a schimbat viața, ei au devenit discipolii lui, vestitori ai Evangheliei, martori ai iubirii sale.

Urmează-mă! Această chemare nu a rămas doar o amintire; de-a lungul veacurilor a fost mereu nouă, a transformat vieți, a dat Bisericii sfinți, care prin viața lor au oglindit chipul lui Dumnezeu pentru omenire. Un minunat exemplu al timpului nostru este papa Ioan Paul al II-lea, al cărui exemplu de viață a răsunat în ultimul timp, în mod miraculos, pe canalele de televiziune din lumea întreagă. Cât a dorit el să-i poarte pe toți la Cristos! Pe tineri i-a căutat în toate colțurile lumii, le-a fost părinte, prieten, model. "Deschideți porțile inimii lui Cristos!" Ca un adevărat păstor, ne-a îndemnat mereu să privim spre Cristos, să-l ascultăm, să-l urmăm...

Urmează-mă! Chemarea lui Isus a avut o rezonanță aparte și în sufletul meu. Într-o zi frumoasă de mai, după diverse alte experiențe, am simțit chemarea sa în mod deosebit printr-o frază din Evanghelie: "Păstorul cel bun își dă viața pentru oile sale!" Nu pot reda în cuvinte experiența pe care am trăit-o în acea zi; e un mister pentru mine însămi. Dar pot spune că Isus mi-a atins viața. Iubirea sa totală, care l-a determinat să-și dea viața pentru mine, m-a cucerit.

Am simțit invitația sa de a fi mărturie a iubirii sale pentru oameni prin cuvânt și prin viața proprie... Chiar dacă acest ideal trezește uneori în mine teamă, gândindu-mă la limitele și slăbiciunile mele, am încredere că el este puterea mea. De la mine nimic nu pot face, dar cu el pot totul. Acum sunt în drum spre o dăruire totală în Congregația "Fiicele Sfântului Paul", care are misiunea de a vesti evanghelia prin mijloacele de comunicare socială, pentru ca Isus să ajungă în fiecare familie, în fiecare inimă. De câteva luni, prin darul lui Dumnezeu, mă aflu în Boston (SUA) în postulandat, primul pas pe drumul formării pauline, alături de alte șapte tinere din Statele Unite și din Singapore. Împreună cu sr. Carmen Christi, care ne însoțește pe drumul nostru vocațional, trăim zi de zi viața de comunitate ca pe un dar neprețuit al lui Dumnezeu, conștiente fiind că el este cel care ne-a adunat împreună ca și comunitate. E minunat că, dincolo de diferențele de vârstă, cultură, mentalitate, suntem într-o profundă comuniune între noi. Numai Dumnezeu poate face așa ceva.

Urmează-mă! "Numai cine este sigur că te poate face fericit poate vorbi așa!" (H.U. von Balthasar) Deschide porțile inimii tale lui Cristos! El este cel care poate potoli setea de fericire a sufletului tău. Are cel mai frumos plan cu viața ta. Poate te cheamă la viața de familie, poate la viața consacrată, poate într-o altă formă de dăruire în slujirea lui Dumnezeu și a fraților. Nu-ți fie teamă să-l întrebi, să-l asculți, să-l urmezi... El are nevoie de tine, pentru a face din tine chipul iubirii sale pentru cei din jurul tău. E posibil? Da! "Eu de la mine nu pot nimic, dar cu Dumnezeu pot totul" (M. Tecla).

Îți mulțumesc pentru că mi-ai dat oportunitatea de a împărtăși cu tine ceea ce Isus a făcut în viața mea, și ai încredere: Urmează-l!

N.B.: Dacă dorești, putem comunica prin adresa de e-mail: amaria_fsp@yahoo. com. Intră pe http://discipol.blogspot.com pentru a descoperi istoria noastră vocațională și experiența pe care o trăim împreună.

Ana-Maria Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat