Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Tămășeni - Ziua Persoanelor Consacrate

Întâlnirea persoanelor consacrate care activează în Dieceza de Iași a avut loc la Tămășeni duminică, 2 octombrie. În fiecare an, așa cum s-a obișnuit, în luna octombrie are loc întâlnirea persoanelor consacrate care activează în dieceză. După mai multe întâlniri la sanctuarul de la Cacica, iar anul trecut la Săbăoani, anul acesta întâlnirea s-a desfășurat la Tămășeni.

Momentul central al întâlnirii a fost sfânta Liturghie (ora 11.00), prezidată de pr. Alois Fechet, vicar episcopal cu viața consacrată, căruia i s-au alăturat șapte preoți, zeci de persoane consacrate și sute de credincioși din Parohia Tămășeni.

În cadrul predicii, pr. Alois Fechet a scos în evidență rolul persoanelor consacrate în viața Bisericii și bogăția pe care acestea o reprezintă pentru dieceză. La oferirea darurilor au fost aduse la altar: un potir, pâine și vin, Sfânta Scriptură, o lumânare aprinsă, un glob, un năvod și flori.

La sfârșitul sfintei Liturghii pr. Francisc Lenghen, parohul locului, și-a exprimat bucuria de a fi gazda întâlnirii.

La ora 13.00 a avut loc prima conferință ținută de pr. Claudiu Dumea cu tema: "Anul Euharistiei: reflecții, experiențe trăite, propuneri". În prima parte, pr. Claudiu a făcut un scurt istoric al sfintei Euharistii în viața persoanei consacrate, iar în cea de-a doua parte a accentuat rolul și necesitatea sfintei Euharistii.

La ora 14.30, după o scurtă pauză, a avut loc cea de-a doua conferință, ținută de pr. Iosif Bisoc, cu tema: "Conciliul Vatican II: retrospectivă, lumini și umbre, speranță pentru mileniul al treilea". Părintele a prezentat fiecare document al Conciliului în ordinea în care a fost publicat și a dat câteva explicați. Apoi a amintit de cuvintele Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea "că documentele Conciliului sunt marele catehism al omenirii".

Ziua s-a încheiat printr-o oră de adorație la preasfântul sacrament. După binecuvântarea finală a luat cuvântul PS Aurel Percă, sosit de la sfințirea bisericii de la Belcești; a salutat persoanele consacrate prezente la Tămășeni, mulțumindu-le pentru participare.

În lume există în cadrul Bisericii Catolice peste 1.000.000 de bărbați și femei care formează împreună marea familie a persoanelor consacrate și a membrilor societăților de viață apostolică. În Dieceza de Iași sunt 15 congregații de bărbați și 38 de congregații de femei.

Sr. Lenuța Băcăoanu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat