Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem...

Alexandra Morogan (Bacău). "Fericirea nu se află nici în bani mulți, nici în succese, nici în distracții; dacă vom căuta fericirea în vile de lux, în haine scumpe sau în orice altceva de felul acesta nu o vom găsi. Există în om o dorință de a avea mai mult; când a obținut ceea ce și-a dorit nu se mulțumește și ar vrea altceva mai frumos, mai bun, aleargă mereu nemulțumit cu sufletul gol, cu dorințe neîmplinite. Și cu cât caută mai mult fericirea cu atât omul este mai nefericit. Sfânta Scriptură ne spune: "Fericire au cei cu fărădelegea iertată și cei cu păcatul acoperit" (Ps 32,1)".
A fi bogat nu este un păcat, dar a nu ști sau a nu vrea să împarți cu cei săraci reprezintă un risc foarte mare de a cădea în egoism și lăcomie. Omul trebuie să conștientizeze că numai cu ajutorul lui Dumnezeu are tot ceea ce are, și pentru aceasta trebuie să-i aducă neîncetat mulțumire Domnului.

* Genovica Ivan (Săbăoani). "Se spune că rugăciunea e respirația sufletului. De aceea m-am gândit să mă rog Rozariul pentru că "grădina Maicii Domnului" este inundată. În fiecare zi și în fiecare seară Maica Domnului este invocată: "Sfântă Marie, roagă-te pentru noi!"
Apreciem mult faptul că ați hotărât să faceți acest lucru. Fie ca tot mai mulți să vă imite în a o invoca pe Maica Domnului.

* Aloisa Dalas (Timișoara). "În revista din luna septembrie, la rubrica "Poșta redacției", am citit că domnul Anton Simon din Bacău dorește o carte cu rugăciunile de bază în limba germană. Deși nu sunt din Bucovina, de unde vă sugera cititorul să procurați cartea, posed o carte de rugăciuni și cântece care ar putea să corespundă cererii exprimate și pe care v-o pun cu plăcere la dispoziție"....
Vă mulțumim pentru gestul dv. Cartea a fost trimisă domnului Simon și credem că deja a primit-o pentru a o folosi cu mult interes în a-i aduce laudă lui Dumnezeu.

* A. (Iași). Problema pe care o ridicați nu este de competența redacției în a o rezolva. Scrisoarea dv. trebuia să ajungă la Centrul Diecezan Caritas Iași unde, cu siguranță, vi se puteau da explicații la nelămuririle pe care le aveți.

* Ioan Cojan (Traian-Neamț). "M-am întrebat adesea cât timp a durat surghiunul sfintei familii în Egipt? Și asta nu din simplă curiozitate, ci gândindu-mă la faptul că n-a fost deloc ușor de a supraviețui într-o țară străină unde condițiile de trai erau o problemă chiar și pentru sfânta familie!... Am urmărit o emisiune la Tv în cadrul căreia s-a făcut o relatare despre fuga în Egipt a sfintei familii și a trebuit ca în Egipt să rămână timp de șapte ani până la moartea lui Irod. Nu știu cât de credibilă poate fi această relatare deoarece eu n-am auzit și nu am găsit scris nicăieri despre durata timpului, de șederea sfintei familii în Egipt... Problema unirii într-o singură Biserică se va putea realiza numai atunci când toate cultele religioase vor trebui să înțeleagă că Isus a întemeiat o singură Biserică, atunci când i-a spus apostolului Petru: "Tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica mea"".
Sfânta Scriptură nu ne spune cu exactitate cât timp a stat sfânta familie în Egipt, ci doar atât: "Iosif, sculându-se, a luat, noaptea, pruncul și pe mama lui și a plecat în Egipt, unde a rămas până la moartea lui Irod", (cf. Mt 2,13-15.19-21). Cu privire la cea de-a doua întrebare Dicționarul creștin explicativ, alcătuit de pr. Tertulian Ioan Langa, ne spune despre ecumenism: "Mișcarea ecumenică este ansamblul eforturilor întreprinse pentru a reuni creștinii diferitelor confesiuni (catolici, ortodocși, protestanți etc), spre a împlini voința lui Cristos ca toți cei care cred în el să formeze o singură Biserică. Pe această cale se urmărește realizarea unității în deplinătatea adevărului unicei Biserici. Această acțiune pretinde răbdare, rugăciune, multă înțelegere, lărgime de spirit, contacte, conversații, congrese etc. dar mai ales să-i iubim pe acei cu care vrem să ne unim. Ecumenismul a devenit o obligație pentru fiii Bisericii Catolice, în urma celor hotărâte de Conciliul Vatican II, indiferent de statutul lor, fie că sunt arhierei, preoți, călugări sau laici".
Din ultima scrisoare primită la redacție am selectat câteva rânduri: "Văzând inundațiile catastrofale care s-au abătut anul acesta asupra țării noastre mi-am pus multe semne de întrebare. Sunt înaintat în vârstă, dar nu am văzut inundații care să producă atât de mari distrugeri, atâtea lacrimi și durere. Cei mai mulți dintre sinistrați, și nu numai, au dat vina pe autorități. Puțini au fost aceia care au recunoscut că inundațiile au fost bătaia lui Dumnezeu". Dorim totuși să vă precizăm că Dumnezeu nu stă la pândă să vadă când greșim pentru a ne pedepsi; mai curând am putea spune că inundațiile sunt un semn la care trebuie să medităm.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat