Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Vizită pastorală în Țara Sfântă

Comunitatea românilor catolici din Israel s-a bucurat, în sărbătorile Învierii Domnului, de vizita PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. Preasfințitul a fost prezent în Țara Sfântă în perioada 17 martie - 5 aprilie.

După vizita pastorală a episcopului Petru Gherghel cu ocazia Crăciunului din 2004, făcută românilor catolici aflați în Israel din motive de serviciu, în sărbătorile de Paști de anul acesta a fost prezent PS Aurel Percă.

Actualmente, pentru celebrările liturgice, care au loc de obicei sâmbăta, muncitorii români se adună în patru centre: Ierusalim, Yaffo, Haifa și Gan Yavne. Din statistici rezultă că, în Țara Sfântă, ar mai fi aproximativ 350 de români catolici.

Prezența PS Aurel Percă a fost un moment de bucurie pentru cei care sunt departe de țară și de familiile lor, dar și un motiv de încurajare și de comuniune dintre dieceză și cei aflați în Țara Sfântă.

Episcopul auxiliar a avut bucuria să trăiască Săptămâna Sfântă, participând în mod intens la toate celebrările din bazilica Sfântului Mormânt (Duminica Floriilor cu sfințirea ramurilor și procesiunea solemnă de intrare în Ierusalim; Joia Sfântă cu Liturghia crismei; Vinerea Sfântă cu celebrarea Pătimirii de pe Calvar; Sâmbăta Sfântă cu celebrarea Învierii la Sfântul Mormânt și Duminica Învierii alături de ES Michel Sabbah, patriarhul latin. La această Liturghie au participat și circa 50 de credincioși români).

Un moment deosebit pentru PS Aurel, pentru surorile de origine română și pentru credincioșii prezenți la Ierusalim a fost celebrarea Liturghiei în limba română pe Calvar și în Sfântul Mormânt; de asemenea, în Vinerea Sfântă au putut parcurge împreună Calea sfintei cruci pe urmele pe care a pășit Cristos în timpul pătimirii sale.

Desigur nu a lipsit pelerinajul la diferite locuri sfinte: Nazaret, Tabor, Muntele Fericirilor, Tabga, Betania etc.

Muncitorii români din Israel au posibilitatea să trăiască și să mediteze la istoria sacră și prin inițiativele pr. Cristian Vacaru, responsabil cu pastorația catolicilor români din Țara Sfântă, care organizează periodic pelerinaje la locurile prin care au pășit Cristos, sfânta Fecioară Maria și apostolii.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat