Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem...

* Ne-au mai scris de sărbători și le mulțumim: Crișan Maria (Sânmihai de Pădure); Cristina Koch Smeu (București); Carmen Strat și Balint Vasile (Suceava); Antonia-Ștefania Georgescu (Moinești); Lenuța Lungu și ministranții (Vulcan); Maria Elisabeta (Constanța); Ioan Ioniță (Hălăucești); Surorile lui Isus Răscumpărătorul (Onești și Slănic Moldova); Comunitatea Surorilor "Maria Bambina" (Faraoani); pr. Condor Gheorghe (Satu-Mare); Sr. Benigna și Comunitatea "Maria Îndurerată" (Sighet); Surorile românce din Grafschaft (Germania); Sr. Rina Luraschi (Italia); Surorile Franciscane (Singureni); Sr. Ecaterina Ciobanu CJ (Popești-Leordeni); Surorile "Sf. Carol Borromeu" (Gioseni); Familia Anton Lucaci (Verona).

* Gabriela M. (Pildești). "Mama mea are 73 de ani și iubește foarte mult această publicație. Nu așteaptă pensia cum așteaptă revista lună de lună ca s-o citească. Uneori o citește și de două ori spunând: «De câte ori o citesc de atâtea ori găsesc lucruri noi»".

Vă mulțumim pentru cele împărtășite și sperăm ca mama dv. să se bucure de cadoul pe care doriți să i-l faceți de ziua onomastică. Sfânta Bernadeta să mijlocească pentru ea de la Dumnezeu ocrotire și ajutor.

* Aurelian Gavriloaie (Mihăileni, jud. Suceava). Ne bucurăm împreună cu dv. pentru ceea ce s-a realizat și se va realiza la biserica din Mihăileni. Credem că împreună cu dv. se bucură și familia Iosif Exner care a finanțat lucrările de consolidare și renovare a bisericii. Domnul să-l ajute și să-i binecuvânteze familia și eforturile.

* Maria Cosmina Domșa (Blaj). Pentru problema cu care te confrunți trebuie să iei legătura cu cei de la Caritas Iași care au scris articolul respectiv (Mihaela Condac, Str. Sărărie, 134, 700116-Iași; tel.+fax 0232-210085, e-mail: contact@caritas-iasi.ro).

* Ioan Cojan (Traian), Gherghel Elena (Comănești), Damian Andrici (Roman). Scrisorile dv. au fost primite și citite cu atenție. Veți primi răspuns într-unul din numerele viitoare ale revistei.

* Alexandra Morogan (Bacău). "Soarta acestui pământ și a popoarelor de pe el se află în mâna Celui Atotputernic. Tot mai des auzim de cutremure, calamități devastatoare și războaie. Aceste calamități ne tulbură prezentul și ne amenință viitorul. Dumnezeul mângâierilor să dea celor ce trec prin astfel de situații curaj și speranță pentru a merge mai departe. Adeseori ne punem întrebarea: De ce îngăduie Dumnezeu toate acestea și de ce tace? Dumnezeu nu tace, ci vorbește oamenilor prin aceste tragedii ca să înțeleagă și să asculte de glasul lui. El vrea să ne atenționeze că noi care suntem creația sa ne-am îndepărtat de el. «Doamne, ai milă de noi! Noi care nădăjduim în tine. Fii ajutorul nostru în fiecare dimineață și izbăvirea noastră la vreme de nevoie!» (Is 33,2)".

Sperăm ca rândurile dv. să fie citite de cât mai mulți. Mesajul lor este important și folositor. Același răspuns și pentru Amphion Buteanu (Butea) care ne-a scris: "Poezia, ca și alte arte, înnobilează sufletele, le sensibilizează și le înalță pe trepte mai înalte, mai aproape de Dumnezeu. De aceea m-am gândit să scriu versurile: Nu căuta apă în mare / Și nici lumină-n zi cu soare, / Ci pacea sfântă-nălțătoare / În tabernacolul din altare. // Oricât de mare-ți va fi vrerea, / Nu, în averi, găsești plăcerea, / Ci-n liniștea duhului tău, / În dragoste, de Dumnezeu".

* Mihai Marcuș (Ciucani) "Câțiva frați enoriași pur și simplu calcă în picioare porunca a cincea din cele cinci porunci ale Bisericii. Aceștia nu că ar fi atât de săraci, nevoiași, lipsiți, ci pur și simplu nu vor să se achite de această obligație. Mă întreb și poate se întreabă și alții: ce ar face aceștia dacă după o zi de muncă, seara, ar primi în loc de bani scuze? Se constată în bisericile noastre un fapt nu prea plăcut, anume: în momentul când se dăruiește pacea în Biserică se face o rumoare generală. Mai ales în rândul tinerilor se întinde mâna peste 2-3 bănci ceea ce cred că nu e normal. Ce bine ar fi ca să se dea pacea numai cu vecinul din dreapta și stânga".

Este bine că aduceți în memorie porunca a cincea a Bisericii celor care sunt în astfel de cazuri. Sperăm să fie cât mai puțini. Astfel de oameni poate nu se consideră că ar face parte din Biserica Catolică și de aceea nici nu-și plătesc datoriile. În al doilea rând, atunci când ne dăruim semnul păcii nu ne achităm de o obligație, ci ne manifestăm bucuria pe care o celebrăm; Cristos, pacea noastră, este în mijlocul nostru. Normele liturgice, într-adevăr, precizează că trebuie să oferim pacea celor care în biserică stau lângă noi.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat