Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Mesajul sfintilor -

Privind spre Euharistie

Duminică, 3 octombrie, în Piața "Sfântul Petru" din Roma, Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea a declarat cinci noi fericiți. Aceștia sunt: părintele francez Pierre Vigne (1670-1740), fondatorul Surorilor Sfântului Sacrament; fratele Joseph-Marie Cassant (1878-1903), călugăr din Ordinul Cistercin Reformat; Maria-Ludovica de Angelis (1880-1962), din Congregația Fiicelor Fecioarei Îndurării din Savona (Italia), misionară în Argentina; mistica germană Anna Catharina Emmerick (1774-1824), din Ordinul Călugărițelor Regulare ale Sfântului Augustin; Carol I al Austriei (1887-1922), ultimul împărat al Austro-Ungariei.

În predica sa, Sfântul Părinte a făcut o scurtă biografie a celor cinci sfinți. Ei "s-au lăsat îndrumați de cuvântul lui Dumnezeu ca un far luminos și sigur, care nu a încetat niciodată să le lumineze căile".

Referindu-se la părintele Pierre Vigne, papa a spus că, "prin contemplarea lui Cristos, prezent în Euharistie, și prin patimile lui mântuitoare, el a fost condus la a fi un discipol autentic și un misionar fidel al Bisericii... Fie ca Biserica din Franța să găsească în părintele Vigne un model, pentru ca astfel să apară noi semănători ai evangheliei".

"Fratele Joseph-Marie și-a pus întotdeauna încrederea în Dumnezeu, în contemplarea misterului patimilor și în unirea cu Cristos prezent în Euharistie... În mijlocul încercărilor, cu ochii ațintiți spre Cristos, el și-a oferit suferințele

pentru Domnul și pentru Biserică. Fie ca toți cei contemporani nouă, în special persoanele contemplative și cei bolnavi, să descopere, după exemplul său, misterul rugăciunii, care ridică lumea la Dumnezeu și dă tărie în încercări!".

Vorbind despre fericita Maria Ludovica de Angelis, papa a subliniat "inima de mamă, calitățile ei de lider și îndrăzneala proprie sfinților. Ea a avut o iubire concretă și generoasă față de copiii bolnavi, îndurând multe sacrificii pentru a le ușura suferințele; pentru colaboratorii ei de la Spitalul "La Plata" a fost un model de bucurie și responsabilitate, creând o atmosferă familială; pentru surorile ei din comunitate, a fost un exemplu autentic de fiică a Fecioarei Îndurării".

Fericita Anna Katharina Emmerick "a arătat și a experimentat chiar în trupul ei patimile dureroase ale Domnului nostru Isus Cristos... Sărăcia materială a fost în contrast cu bogăția vieții ei interioare. Pe lângă răbdarea de a îndura neputințele fizice, ne impresionează și tăria caracterului noii fericite și fermitatea ei în credință. Ea a primit această forță din sfânta Euharistie. Astfel, exemplul ei a deschis inimile săracilor și ale bogaților, ale celor educați și ale celor umili, față de iubirea totală pentru Isus Cristos".

Sfântul Părinte a subliniat apoi faptul că, în fiecare zi, împăratul Carol I al Austriei a urmat datoria creștinului, aceea de a cunoaște și de a duce la îndeplinire voința lui Dumnezeu. "El a fost un prieten al păcii. În ochii lui, războiul era «ceva oribil». Ajungând pe tron în mijlocul furtunii Primului Război Mondial, el a încercat să susțină inițiativa de pace a predecesorului meu, papa Benedict al XV-lea. Principala sa preocupare a fost urmarea chemării creștinilor la sfințenie. De aceea, el a considerat importantă ideea iubirii sociale. Să ne fie tuturor un model, în special celor care au astăzi o responsabilitate politică în Europa!"



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat