Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Biserica, mama noastră

La scurt timp după naștere, părinții noștri creștini, împreună cu nașii, ne-au dus la sfânta biserică pentru a fi botezați. Prin Botez, am intrat în marea familie a Bisericii creștine, orânduită de Isus, Fiul lui Dumnezeu, trimis de Tatăl și întrupat în Fecioara Maria, prin puterea Duhului Sfânt.

Viața de copii ai lui Dumnezeu, pe care o primim prin harul sfântului Botez, este binele nostru cel mai mare, care se cuvine să ne preocupe pe tot parcursul călătoriei pământești. Învățându-ne să ne adresăm lui Dumnezeu, numindu-l Tată, Isus ne cere să ascultăm de Biserica sa ca de buna noastră mamă: "Cine pe voi vă ascultă - pe voi, pe care v-am trimis să vestiți evanghelia mântuirii, să botezați, să faceți ucenici, adică Biserica, taina mântuitoare - pe mine mă ascultă, adică pe Tatăl care m-a trimis".

Gândindu-se la acestea, sfântul episcop Ciprian al Cartaginei putea să spună cu claritate încă din secolul al III-lea: "Nu poate să-l aibă pe Dumnezeu drept Tată acela care nu are Biserica drept mamă".

Suntem fii ai Bisericii Universale, alcătuită din mulțimea comunităților locale, structurate în țări, provincii și unități teritoriale, în buna rânduială ierarhică.

Aflat de 26 de ani la cârma Diecezei de Iași, care a fost înființată acum 120 de ani, pe un vast teritoriu la răsărit de Carpați, PS Petru Gherghel se îngrijește îndeaproape ca viața noastră creștină să fie bineplăcută lui Dumnezeu. În acest scop, în ultimii patru ani, episcopi, preoți, călugări și laici, întreaga Biserică locală, suntem mobilizați în analiza amănunțită a vieții creștine, din punct de vedere doctrinar și disciplinar, în cadrul unui cuprinzător Sinod diecezan.

Ne aflăm deja în ultima lună, aceea a sesiunilor plenare ale Sinodului care se va încheia în mod solemn în ziua de 8 decembrie, în sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri. Toți fiii și fiicele Diecezei de Iași, chiar și cei aflați temporar peste hotare, suntem chemați să luăm parte cu însuflețirea cuvenită la acest eveniment de cea mai mare importanță în viața noastră creștină.

Să invocăm statornic pe Duhul Sfânt, cu darul său înșeptit, cerând și mijlocirea preacuratei Mame a Bisericii, patroana deosebită a diecezei noastre.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat