Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREaTINULUI 
- Misiuni -

Au primit botezul 15 catehumeni

Duminică, 5 septembrie, la Djebonoua (viitoarea parohie care va fi încredințată grijii pastorale preoților din Dieceza de Iași), părintele Adrian Stoica a prezidat o sfântă Liturghie, în cadrul căreia 15 catehumeni au primit Botezul. După ce s-au pregătit cu mult interes și entuziasm, noii botezați au simțit cu adevărat bucuria de a deveni creștini, fii ai lui Dumnezeu. Participarea la sărbătoare a fost numeroasă, fiind prezente circa 500 de persoane. Ceremonia a avut loc în marea catedrală a naturii, căci capela ar fi fost neîncăpătoare. Cerul însuși parcă s-a bucurat: a fost timp frumos, chiar dacă la un moment dat a picurat, amintind astfel celor botezați de a nu uita harul pe care l-au primit. Trebuie menționat că perioada de pregătire, înainte de celebrarea sacramentului Botezului, este de trei sau patru ani de cateheză, timp în care au loc mai multe ceremonii:

- la sfârșitul primului an de cateheză: intrarea oficială în catehumenat;

- la sfârșitul anului doi de cateheză: transmiterea tradițiilor;

- la începutul anului trei de cateheză: apelul decisiv la Botez.

De la jumătatea lunii august în comunitățile din sectorul nostru (aproximativ nouă noi comunități) s-au organizat activități pentru tineri și copii. Începând cu jocuri biblice, diferite concursuri între coruri și grupuri de dansuri religioase, piese de teatru și încheind cu o tombolă, s-a creat o atmosferă plăcută. Scopurile acestor activități sunt totdeauna cele urmărite de un spirit pastoral misionar: cunoașterea religiei catolice, a face cunoscute anumite localități mai retrase, a responsabiliza mai ales tinerii și copiii și nu în ultimul rând a le dărui o rază de speranță după atâta tensiune din cauza războiului. Toate aceste activități au început în ziua de 22 august și se vor termina pe 19 septembrie.

În această nouă comunitate, noi, preoții români, celebrăm în fiecare zi sfânta Liturghie, dimineața la ora 7.00, cu o prezență îmbucurătoare, în jur de 30 de persoane. Numărul este mic din cauza războiului și pentru că suntem la început, însă participarea este în continuă creștere. Este o comunitate în formare care are dorința de a se contura, credincioșii fiind foarte motivați, iar noi (preoții) sperăm ca alimentând această dăruire a lor să nu scadă niciodată aducând astfel laudă Celui Sfânt.

Mulțumim tuturor celor care ne sprijină moral și material, mai ales credincioșilor din Moldova și cerem rugăciune multă pentru activitatea frumoasă a misionarilor și pentru beneficiarii ei, adică lumea săracă de aici.

Pr. Gabriel Cimpoieșu


Invitație: Misiune, misionar...

Orice creștin poartă în identitatea sa amprenta misionară, astfel încât rămâne de datoria fiecăruia de a ne trăi și mărturisi credința în spirit misionar. Toți cei interesați să afle mai multe despre lumea misionarilor, despre cum și în ce condiții ar putea deveni misionari (nu numai în Africa, dar și acasă) sunt invitați să participe la cursul de misiologie pentru laici, care va avea loc la Casa de Reculegere a Misionarilor Verbiți din Traian (Roman). Cursurile se vor desfășura pe durata unui an, în a treia duminică a fiecărei luni și vor începe în ziua de 21 noiembrie 2004. Deschiderea va fi prezidată de episcopul diecezei. Participarea la curs este gratuită. Pentru înscriere și informații suplimentare contactați Centrul Misionar Diecezan, la sediul Piatra Neamț, Str. Valea Albă, nr. 1 (Biserica "Sf. Tereza a Pruncului Isus"), tel. 0233/222112.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat