Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitate -

Evenimente la Barticești

Cât de adevărate sunt cuvintele sfântului Francisc de Sales care spunea: "Creștinul adevărat preferă să fie mai degrabă nicovală decât ciocan, mai degrabă un jefuit decât un hoț, mai degrabă ucis decât un criminal, mai degrabă un martir decât un tiran".

Pr. Mihai Rotaru, de la a cărui trecere la Tatăl s-au împlinit 30 de ani (+ 26 august 1974), face parte din acel șirag minunat al preoților fideli chemării lor, care aduce cinste diecezei, Ordinului Franciscan din care făcea parte și Bisericii lui Cristos. În ciuda persecuțiilor și a umilirilor la care a fost supus, idealul nu l-a trădat, de Cristos și de Biserică nu s-a lepădat, obrazul nu și l-a pătat.

Ca paroh de Barticești între anii 1966 și 1974, pr. Mihai Rotaru a cultivat în sufletele credincioșilor o adevărată evlavie față de sfânta Euharistie, față de cuvântul lui Dumnezeu pe care îl predica zilnic și față de Preacurata Fecioară Maria, care de fapt au fost cheia succesului în această comunitate.

Prezența PS Petru Gherghel la această comemorare a fost un omagiu și "o cinstire adusă istoriei creștine locale și tuturor înaintașilor noștri în credință". Imaginea chipului senin al pr. Rotaru, care a fost prezentat la oferirea darurilor, a trezit în inimile celor prezenți - preoți și credincioși - amintirea aceluia pe care l-au cunoscut, l-au iubit și apreciat.

De acest eveniment comemorativ a fost legat și ceremonialul consacrării altarului de jertfă și al tabernacolului din biserică. Credincioșii din Barticești au dorit mult ca sfințirea tabernacolului și consacrarea altarului de jertfă să fie un omagiu față de personalitatea pr. Rotaru, un semn de prețuire și de recunoștință. "Știu un loc, aici la voi, unde am căutat să mă implic și în viața socială, ca să vă ajut să vă câștigați aici, acasă, pâinea cea de toate zilele", spunea el, cu ultimele puteri, în fața credincioșilor adunați la ultima sfântă Liturghie pe care a celebrat-o la Barticești.

Pr. Ștefan Vacaru



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat