Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Omul drept trăiește din credință

L-am cunoscut pe Florin din multele sale vizite la Onești, prin participarea lui la întâlnirile care se fac în fiecare lună. Și acesta de mai puțin de șapte ani pentru că iubea foarte mult spiritul de rugăciune și formare în ecumenism.

A început să vină la noi deja de când boala inexorabilă l-a atacat și pentru aceasta a fost operat de tumoare. Inițial s-a crezut că operația a reușit, dar de fapt nu era chiar așa, iar în anii următori s-a comportat într-un fel liniștit făcând ceea ce fac și mulți alți tineri: studiu, rugăciune și implicare în viața de familie.

La ultimele întâlniri din timpul verii când seara ne adunam în jurul unui foc mare unde cântam și ne rugam, fiecare mărturisindu-și experiența personală, el a vrut să spună și problemele sale care l-au oprit în cariera de inginer și în planurile pe care le avea. A lăsat o adâncă impresie în sufletul tuturor când i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru boala sa zicând că prin aceste suferințe a ajuns la cunoașterea și credința în Dumnezeu, ceea ce-i lipsea la început. În ultimul timp nu-i era atât de ușor să vină la Onești pentru că avea regim iar acest lucru era valabil și pentru noaptea de rugăciune care se făcea pentru unitatea creștinilor.

La întâlnirea din ziua de 24 mai, la o lună de la moartea sa, am celebrat Euharistia împreună cu tinerii prezenți la întâlnire, după care toți cei care l-au cunoscut au mărturisit experiențele lor de viață împreună cu Florin chiar și din ultimele zile pe care le-a petrecut în spital.

La început am crezut că viața lui de rugăciune nu este cunoscută de părinții parohi ai săi, dar am aflat că este cunoscută și de ei și tocmai de aceea am cerut la mulți preoți din Bacău să dea mărturia lor despre acest tânăr, însă a ajuns numai acea a parohului său pe care am citit-o în timpul sfintei Liturghii.

La sfârșitul celebrării toți erau plini de bucurie, afirmând: "Ce frumos este să dăm mărturie că sfinții sunt prezenți și astăzi între noi cu darurile Duhului Sfânt; pot fi purtați în suflete pentru a putea aduce roade cu perseverență.

Sperăm că din cer va continua să se roage cu noi pentru unitatea creștinilor, față de care el avea o mare atracție, pentru viitorul casei ecumenice care are nevoie și ea de martori și apostoli ai ecumenismului. "Ut unum sint!"

Pr. Mario Querini


"Pentru Parohia «Sfânta Cruce» amintirea lui Florin va rămâne mult timp neștearsă. Am mai întâlnit tineri plini de zel pentru rugăciune, dar ca Florin mai rar. Era atât de captivat de rugăciune încât se poate spune că trăia mai mult pentru cele cerești decât pentru cele pământești. Îi plăcea să rămână mult timp în biserică și să atragă și pe alții la viața de rugăciune. Era activ în viața liturgică și binevoitor cu cei din jur.

Pentru că trăia mai mult pentru cer, Dumnezeu s-a grăbit să-l ia dintre noi".

(Pr. Eugen Budău)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat