Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Întâlnirea tinerilor de la Oradea

Comunicat

Eparhia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Oradea, va organiza în perioada 6 - 10 august Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici din România (INTC). Tema întâlnirii este: "Tinerii sunt soarele sau furtuna zilei de mâine", având ca moto: "Așa este împărăția lui Dumnezeu... mai întâi pai, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic" (Mc 4,26-29).

Astfel de manifestări sunt organizate de comunitatea catolică de ambele rituri din țara noastră din doi în doi ani, în anii în care Ziua Mondială a Tineretului (ZMT) nu este celebrată internațional prin pelerinaj.

Această a IX-a ediție a INTC continuă întâlnirile anterioare de la Vizantea, Gheorghe Doja, Faraoani, Blaj, Butea, București, Cluj și Timișoara.

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic va reprezenta un eveniment major în viața orașului Oradea, organizatorii așteptând în jur de 3.000 de tineri din întreaga țară. Participanților li se va asigura cazarea în cămine, precum și masa. Locurile pentru această întâlnire sunt limitate, astfel că participarea se face pe bază de înscrieri.

Pe parcursul celor cinci zile participanții se vor putea ruga împreună în cadrul sfintelor Liturghii celebrate în rit latin și greco-catolic, vor asista la conferințe, mese rotunde pe teme de actualitate susținute de personalități de prestigiu din România și Italia. Toate aceste manifestări vor fi ținute în campusul din Oradea, pus la dispoziție de către conducerea Universității Oradea.

Pr. Olimpiu Todorean, ing. Felix Negrea


Pentru Oradea

Amintim că pentru Dieceza de Iași sunt 300 de locuri. Tinerii se pot înscrie ca participanți, animatori sau voluntari. Pe toată perioada celor patru zile se va asigura tuturor participanților cazarea în cămine, precum și masa. Taxa de participare este de 200.000 lei. Fiecare participant își va asigura transportul. În revistele din lunile februarie și aprilie au fost notate datele necesare pentru înscriere: numele, prenumele, data nașterii, seria și nr. buletinului de identitate, ocupația și adresa, recomandare din partea parohului. Modalitățile de înscriere și alte informații au fost date în aceleași numere ale revistei.

Animatorii. La Oradea grupurile vor fi compuse din aprox. 15 tineri. Vor fi în total aprox. 170 de grupuri. Animatorii de grupuri vor fi pregătiți la Oradea în perioada 4-6 august, fiind îndrumați cum să animeze un grup, deprinzând tehnici de animare și vor primi temele care vor fi tratate în grup. Ei vor plăti jumătate din taxa de participare.

Voluntarii. Sunt persoane care oferă ajutorul lor în organizare. Ei vor fi prezenți la Oradea în ziua de 5 august dimineața pentru instruire, respectiv pentru a primi detalii cu privire la responsabilitățile pe care le vor avea pe parcursul întâlnirii. Voluntarii sunt scutiți de taxa de participare.


Întâlnirea responsabililor asociațiilor de laici

În perioada 10-12 august, imediat după terminarea Întâlnirii Naționale de Tineret, va avea loc la Oradea prima întâlnire a laicilor asociați promovată de Forumul Internațional al Acțiunii Catolice. Întâlnirea va avea loc la Centrul Posticum, Oradea, str. Teiului, 26; tel.: O259/431398; fax: 0259/418407; e-mail: kim@posticum.ro. Din fiecare dieceză vor participa câte șapte persoane, incluzând și episcopii. Astfel la întâlnire sunt invitați: episcopul, preotul responsabil cu pastorația tinerilor sau a laicilor, responsabilii laici de asociații (mișcări, grupuri) din fiecare dieceză. Înscrierile se vor face prin intermediul diecezelor, prin completarea unui tabel și prin trimiterea lui pe adresa: Oana Tuduce; e-mail: oanatuduce@yahoo.com.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat