Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Lupta vieții

Aflându-se în grele încercări, Iob, omul lui Dumnezeu, se întreabă: "Oare omul, pe pământ, nu este ca într-o slujbă ostășească, iar zilele lui nu sunt oare ca zilele unui simbriaș?" (7,1).

Într-adevăr, omul, ființă morală, este angajat de creatorul său în lupta pentru împărăția cerească, destinația finală fiind bucuria veșnică. "Avem de luptat împotriva puterilor duhovnicești ale răului" (Ef 6,12), împotriva tentațiilor de tot felul din partea lumii care ne înconjoară, a înclinațiilor negative personale; nu o dată ne trezim luați prin surprindere. Intervine totuși Duhul Sfânt, cu șoaptele sale benefice, chemându-ne și susținându-ne cu darurile sale, pentru ca, asemenea lui Isus, cel ispitit în pustiu, să-l facem de râs pe Satana, tipul șarlatanului. Cel înțelept sesizează cursele și, în momentele cele mai grele, știe că "mai tare decât toate este cucernicia. Asta înseamnă a fi clădit pe credința preasfântă și a te ruga în Duhul Sfânt", cum ne îndeamnă sfântul apostol Iuda Tadeu.

Sfânta Biserică ne stă la dispoziție cu bogăția sfintelor taine, ca tot atâtea izvoare de har, pornite din inima preasfântă a lui Isus.

Cei chemați și împuterniciți de Duhul dumnezeiesc stau la dispoziția tuturor luptătorilor împărăției pentru a le oferi încontinuu merindea necesară. În decursul celor două milenii de creștinism au luat ființă multiple forme de asociere în lupta pentru bine, care cheamă necontenit pe toți, de toate vârstele și condițiile sociale, pentru că "Dumnezeu vrea ca toți să se mântuiască și să ajungă la cunoașterea adevărului". Răspunzând chemării lui Dumnezeu, suntem luptători destoinici, "pentru că ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu care este mântuitorul tuturor oamenilor și mai ales al celor credincioși" (1Tim 4,10).

Cât de încurajatoare este constatarea pe care apostolul neamurilor o face despre activitatea sa evanghelizatoare, de sfințire proprie și a celor la care a fost trimis: "Am luptat lupta cea bună, am ajuns la capătul alergării, mi-am păstrat credința. De acum îmi este rezervată coroana dreptății pe care mi-o va da în ziua aceea (de pe urmă) judecătorul cel drept; și nu numai mie, ci și tuturor acelora care au iubit arătarea lui" (2Tim 4,7-8).

Doamne, noi iubim arătarea ta, du-ne și pe noi să primim cununa pe care ne-o pregătești!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat