Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

www.ercis.ro - un an de existență

La un an de existență, situl a strâns peste 27.000 de vizite, cu peste 230.000 de pagini "răsfoite" virtual. Statisticile cu ultima sută de vizitatori indică faptul că aceștia nu sunt doar din România, ci și din (în ordine numerică descrescătoare a numărului de vizitatori) Italia, Vatican, Austria, Polonia, Israel, Elveția, Canada, Belgia, Australia.

Data oficială de naștere a sitului o aflăm din pagina "Despre sit", unde scrie: "începând cu 12 mai 2002, Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale și Ziua Presei în Dieceza de Iași, este lansat și deschis oficial situl diecezei la adresa www. ercis. ro, având aprobare și binecuvântare" (scrisoarea pastorală Novum gaudium et spes nova a PS Petru Gherghel). După doar un an, situl acestei dieceze a devenit un exemplu despre cât de important și util poate fi un sit diecezan. Cei peste 100 de vizitatori care vin zilnic pe sit au la dispoziție informație de calitate, dar și în cantitate. Să trecem în revistă deci oferta sitului.

De pe prima pagină sunt evidențiate secțiunile dinamice ale sitului: în coloana din stânga cu un clic ajungeți la ultimul număr al revistei "Lumina creștinului" (cea mai "bătrână" revistă pe Internet: este disponibilă on-line din 2000!); mai jos sunt prezentate aleator cărți pe care le găsiți în librăria on-line a sitului (o librărie unică, cu o ofertă excepțională și cu deservire promptă!); central, pagina începe cu informații despre sfântul și lecturile zilei; urmează introducerea la cea mai proaspătă știre (și linkuri către "Viața diecezei" și "Album foto", două secțiuni actualizate frecvent, care dau de fapt greutatea sitului).

Meniul sitului este structurat în șase secțiuni: Prezentare; Liturgie, Actualitate; Biblioteca; Cateheza; Servicii. Dat fiind că în Dieceza de Iași se află în desfășurare un Sinod, vom menționa însă paginile dedicate acestuia. Putem spune cu siguranță că în istoria Bisericii Catolice din țara noastră nu s-a mai desfășurat un Sinod atât de sprijinit "electronic": vizitați situl și veți afla nu doar informații generale despre Sinod, ci și instrumentele concrete pe care acesta se bazează (ex: schemele teologico-pastorale).

Îi dorim "La mulți ani!" acestui sit și să aducă tot mai multe roade diecezei pe care o (re)prezintă pe Internet. Încheiem cu invitația la a descoperi bogăția acestui sit (vă recomand "Biblioteca" și "Cateheza") și vă spunem navigare plăcută!

Catholica.ro



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat