Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Trimiterea divină

În anul mântuirii 2003, hirotonirile poartă în mod deosebit, la inițiativa Sfântului Părinte, papa Ioan Paul al II-lea, pecete mariană. Papa vrea ca privirile tuturor să fie îndreptate spre aceea care este regină a apostolilor și mamă a Bisericii.

Ziditorul a toate, creatorul neamului omenesc, a voit să fie cunoscut de oameni, să comunice cu ei pentru că este iubire.

Dezvăluirea divină în istorie a fost multiplă: directă (cum citim în primele pagini ale Sfintei Scripturi), prin îngeri, prin patriarhi și profeți, iar la plinirea timpurilor prin Fiul însuși, "întrupat pentru noi, oamenii, și pentru a noastră mântuire".

După ce a realizat opera de răscumpărare a oamenilor, înainte de a se întoarce la Tatăl, Isus a voit să încredințeze această operă unor oameni contemporani ai săi, pe care i-a chemat, i-a avut ca martori ai activității sale, i-a umplut cu Duhul Sfânt și i-a trimis în lumea întreagă să ducă vestea cea bună tuturor, asigurându-i de asistența sa dumnezeiască până la sfârșitul veacurilor: "Pace vouă! Așa cum m-a trimis pe mine Tatăl, vă trimit și eu pe voi" (In 20,21). "Și iată, eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul lumii" (Mt 28,20).

Cei împuterniciți cu această misiune au pornit la drum: au predicat, au botezat, și-au făcut ucenici, știind foarte bine că șederea lor în lume este limitată. Și ceea ce dânșii au săvârșit în numele Domnului se realizează mereu. An de an, urmașii apostolilor consacră noi urmași, iar aceștia își asociază în activitatea apostolică, prin hirotonire, colaboratori, diaconi și preoți.

În Biserica noastră locală, hirotonirile se fac, de cele mai multe ori, la sfârșitul anului școlar, în luna iunie, luna inimii preasfinte a lui Isus, preotul veșnic, cel care a întemeiat preoția nou-testamentară.

În anul mântuirii 2003, hirotonirile poartă în mod deosebit, la inițiativa Sfântului Părinte, papa Ioan Paul al II-lea, pecete mariană, acest an fiind dedicat Rozariului Mariei. Papa însuși, închinat cu totul Maicii preacurate, "Totus tuus", vrea ca privirile tuturor să fie îndreptate spre aceea care este regină a apostolilor și mamă a Bisericii.

Noii hirotoniți vor fi trimiși, asemenea înaintașilor, să ducă vestea mântuirii, să dea Bisericii, prin Botez, noi copii, să împace cu Dumnezeu pe cei înstrăinați prin păcate. Conștienți că în Dieceza de Iași se lucrează pentru Sinod, se vor asocia acestei opere, în perspectiva unei vieți creștine fervente.

Trimite, Doamne, secerători destoinici, plini de Duhul Sfânt, la secerișul tău!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat