Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Sinodul diecezan -

Consiliu prezbiteral

În ziua de 31 martie, la sediul Episcopiei Romano-Catolice din Iași a avut loc sesiunea de primăvară a consiliului prezbiteral. Au fost 30 de participanți (decani, responsabili ai diferitelor sectoare din cadrul diecezei, reprezentanți ai parohilor și preoților vicari). După cuvântul de salut al păstorului diecezei au urmat: explicații despre cuvântul lui Dumnezeu în viața creștinilor - prezentarea noii traduceri a Noului Testament (pr. Alois Bulai); pregătirea Sinodului diecezan, stadiul prezentării temelor teologice (PS Aurel Percă a reamintit că sunt 17 teme; patru au fost trimise în parohii din care vor veni răspunsurile până la 5 mai; temele vor continua să fie prezentate până la sfârșitul lui iunie, iar apoi vor fi reluate în septembrie); organizarea unor cursuri de perfecționare teologică pentru preoți în lunile mai și octombrie (PS Petru Gherghel a vorbit despre aceste cursuri organizate la casa Verbiților din Traian care vor dura câte trei zile; vor fi câte două teme în fiecare zi urmate de discuții: Euharistia, Sfânta Scriptură, Liturgia, Dreptul canonic etc.); pastorala emigranților (plecările au fost și sunt masive; s-a luat în discuție trimiterea de preoți în Anglia, Portugalia, Elveția, Austria, Turcia, Germania etc.); raport de la vizita "ad limina" a episcopilor români: 24 februarie - 1 martie (PS Petru Gherghel a prezentat mesajul Sfântului Părinte dat cu această ocazie); diferite probleme pastorale (vocațiile și Seminarul; sensibilizarea pentru adunarea informațiilor din parohii; misiunile populare, casele pentru preoții pensionarii, probleme economice și administrative etc.).


Scrisoare deschisă

Dragă Redacție,

La întâlnirile noastre de sâmbătă după-amiază, împreună cu sora Maria Chiara, participăm la pregătirea Sinodului diecezan, aprofundând tema "Biserica". Din aceasta s-a născut dorința de a scrie o scrisoare Bisericii.

Dragă Biserică,

Este prima dată când îți scriu și prima dată când mă gândesc în mod deosebit la tine. De multe ori îmi amintesc de tine, dar deseori uit de importanța ta din viața noastră, a oamenilor.

De puțin timp am început să văd adevăratul tău rol în continuarea misiunii lui Isus. Mă bucur și-ți mulțumesc că ai rezistat pe pământ timp de 2000 de ani, astfel ca eu să pot face parte din cercul tău de prieteni.

Tu mă ajuți să pot vorbi deschis cu Dumnezeu, să îmi găsesc liniștea sufletească, încurajare și lumină pentru viață. Tu mă ajuți să cunosc, să iubesc cuvântul divin, care-mi hrănește sufletul și îmi dă orientare în viață.

Tu ai fost zidită pe o temelie vie, pe o credință puternică pentru ca omul să-și găsească în tine o prietenă de nădejde. Prin tine mă simt mai aproape de Dumnezeu și de oameni. Ești un munte care vestește neîncetat bunătatea lui Cristos; prin tine Isus se arată în toată splendoarea sa; tu ne ajuți să ne împăcăm cu Dumnezeu. Iubirea Duhului Sfânt face ca persoanele din care ești alcătuită să prindă viață, să devină pietre vii și astfel să facă legătura dintre cerul sfânt și pământul profan.

Îți doresc acea fantezie creatoare de a vesti mereu mesajul lui Cristos tuturor oamenilor și o inimă deschisă și curajoasă pentru a "înainta în larg", căutând și îndreptându-se spre toți.

Echipa tinerilor misionari a surorilor "Slujitoarele Duhului Sfânt", Roman



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat