Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Promit...

Atenți la chemarea și la cuvântul lui Dumnezeu, duminică, 9 februarie, șapte tineri au devenit membri ai familiei Scout făcând promisiunea - la ramura roveri - în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. Carmen Ostafie, Claudia Luca, Magda Bosoi, Claudia Măcincă, Irina Ferenț, Anca Boboc, Cristian Farcaș sunt protagoniștii acestui eveniment din cadrul unei sfinte Liturghii concelebrate de pr. Iosif Dorcu și pr. Alois Bulai.

Părerile asupra scoutismului sunt împărțite: unii pro, alții contra, alții au o atitudine neutră în funcție de sistemul de valori și de experiența personală. Mișcarea cercetașilor poate fi definită ca un mod de viață, o viață trăită împlinind voința lui Dumnezeu: aproape de tot ce a creat el, o viață liberă, o viață trăită nu pentru noi cât pentru ceilalți atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Mulți tineri tind spre a trăi o astfel de viață și de a primi onorabilul titlu de "scoutist". Ziua de 9 februarie a însemnat împlinirea unui astfel de ideal pentru unii tineri din Iași. Sugestiile lui Baden Powell (inițiatorul mișcării Scout) au putut fi cunoscute și de numeroasele persoane care au participat la acest moment solemn. "Promisiunea reprezintă angajarea și responsabilitatea pentru a-ți îndeplini datoria față de Dumnezeu și față de țară, de a-i ajuta pe ceilalți, indiferent de situație, și de a observa legea Scout". Acestea sunt cuvintele "ritualului" de primire a cravatei și a emblemelor Scout.

Dorim să dovedim în orice moment că suntem adevărați ostași ai lui Dumnezeu, respectându-ne promisiunea și urmând drumul propriei noastre deveniri prin credință, iubire, respect și ascultare.

Ce reprezintă pentru voi depunerea promisiunii?

Câțiva dintre cei care au participat la sărbătoare au răspuns la întrebarea: "Ce reprezintă pentru voi depunerea promisiunii?"

* "Îndemnul lui Baden Powell este un sprijin în viața mea, legile reprezintă pași de urmat pentru a deveni buni creștini și un exemplu pentru ceilalți. Promisiunea constituie încrederea și speranța în posibilitățile proprii de a-i ajuta pe ceilalți. Legământul cu această mișcare a cercetașilor l-am realizat chiar de la primele momente de activitate în cadrul grupului" (Carmen Ostafie).

* "Scoutul este cel mai frumos lucru ce mi se întâmplă: îmi oferă ocazia de a mă descoperi, de a conștientiza ceea ce sunt și ceea ce vreau. Momentul promisiunii a fost foarte emoționant. Mă bucur că fac parte din marea familie Scout! Când am făcut promisiunea, am ales să intru pe ușa cea strâmtă, să mă implic și să-mi mobilizez energiile pentru a lăsa această lume un pic mai bună decât am găsit-o" (Claudia Luca).

* "Primirea cravatei reprezintă un moment de fericire și de împlinire pentru mine. Această perioadă de noviciat aș putea să o asemăn cu urcușul unui munte, iar promisiunea cu vârful muntelui de unde ți se deschide o panoramă mirifică, dar, totodată, observi că undeva sunt munți mai înalți pe care vrei să-i cucerești. Acești «munți mai înalți» reprezintă urcușul permanent, implicarea continuă în activități ce vor oferi momente de fericire celorlalți. Astfel sunt și eu fericită!" (Magda Bosoi)

* "Momentul promisiunii este conștientizarea responsabilităților unui tânăr scoutist. Îndeplinirea promisiunii și respectarea legilor Scout constituie elemente de întărire a personalității tânărului de caracter" (Claudia Măcincă)

Anca Boboc



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat