Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Atenție la martorii lui Iehova

Metode folosite

"Dacă vrei să faci din cineva un sclav, așază în fața lui un dușman și nu va mai avea timp să intre în sine, să reflecteze", scria undeva Nietzsche. Dușmanul despre care ți se vorbește atunci când te întâlnești cu un martor al lui Iehova este Biserica din care zici că faci parte. Știu o grămadă de fapte negative din Biserică pe care ți le spun tocmai pentru a-ți slăbi încrederea în ea. Pentru ei lumea, bisericile și statul sunt dominate de Satana. Biserica este "marea prostituată din Apocalips". În scurt timp toți vor fi chemați la judecată; creștinătatea va fi în curând distrusă de un foc nimicitor.

Conflicte, războaie, revoluții, teroare, cataclisme, nenorociri - acestea mereu au generat panică și teamă. Martorii lui Iehova speculează toate acestea și vorbesc de apropiatul sfârșit al lumii. "Salvați-vă... numai puțini se pot mântui și aceștia suntem noi, martorii lui Iehova". Cei care nu devin ca ei vor fi anihilați.

Când unul devine martor al lui Iehova va îndepărta crucile, icoanele și tot ce ar putea să mai amintească de vechea lui credință. Trece printr-un fel de spălare de creier. Nu mai ai cu cine sta de vorbă. El știe una și bună: tu ești pierdut, el e salvat. Orice argument i-ai aduce nu are valoare; îți repetă la infinit versetele învățate pe de rost, scoase din context.

Iată ce este scris în una din publicațiile lor: "Grăbiți-vă! Părăsiți Bisericile voastre și veniți la noi! Noi suntem singurii slujitori adevărați ai lui Dumnezeu! Numai noi cunoaștem adevărul. Numai noi reprezentăm turma cea mică, numărul mic al celor aleși. Cât despre cei care nu vin la noi, ne doare inima, dar sunt pierduți. Numai noi, cei care suntem adevărații închinători ai lui Dumnezeu, vom supraviețui distrugerii iminente a sistemului actual nelegiuit și a religiilor care l-au trădat pe Dumnezeu și pe oameni. Trăim ultimele zile! Ieșiți din această lume satanică!"

Istoria

Fondatorul martorilor lui Iehova, Charles Taze Russel, s-a născut în 1852 la Pittsburgh, Pennsylvania. La vârsta de 20 de ani, se întâlnea cu câțiva prieteni pentru a studia Biblia și a ajuns la concluzia că, până la acea dată, nimeni n-a reușit s-o interpreteze corespunzător.

Urmând "metoda numerologică" a lui William Miller, fondatorul adventiștilor de ziua a șaptea, Russel a prezis în 1874 că peste patruzeci de ani va începe "mileniul păcii lui Cristos". Dar nu numai că profeția lui nu s-a adeverit, ci, dimpotrivă, atunci a început Primul Război Mondial. Această eroare i-a mâhnit profund pe adepții săi, și din acel moment au ignorat total apariția evenimentului. Fondarea și organizarea la nivel național a început în 1884. De atunci a cunoscut o mare expansiune mondială, cu o activitate în peste 159 de țări.

De-a lungul a peste 100 de ani de existență, secta a fost condusă de numai patru oameni: Charles Russel, care a condus-o până în 1916; Judge Rutherford, de la 1916 până la 1942, Natha H. Knorr, de la 1942 până la 1977 și liderul actual, Frederick Franz, din 1977.

Expansiunea sectei nu s-a datorat în principal atât doctrinei atractive, dar mai curând metodelor de propagandă (reviste, cărți, vizite) și de asemenea, disciplinei de fier în interiorul sectei.

Pr. Cornel Cadar

• "Cunoștința care duce la viața veșnică"; "Fă-ți fericită viața de familie"; "Uniți în închinarea adusă singurului Dumnezeu adevărat". Materiale de studiu cu lecții și întrebări pentru verificare cunoștințelor.

• "Să aducem argumente din Scripturi". Carte care susține doctrinele martorilor lui Iehova sau le critică pe ale Bisericii cu versete din Scripturi scoase din context sau interpretate într-un mod propriu lor.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat