Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Tămăduitoarea bolnavilor

În vârtejul vieții, singurele refugii cu adevărat dătătoare de mângâiere, vindecare și speranță sunt brațele primitoare ale lui Isus și ale Mariei.

Oricine merge la Lourdes este impresionat de afluența bolnavilor aduși în cărucioare sau pe tărgi, înșirați în spațiul din fața bazilicii, însoțiți de cadre medicale. După sfânta Liturghie, Isus din sfânta ostie trece prin fața fiecărui bolnav pentru binecuvântare. Toți bolnavii speră vindecarea. Mulți se declară vindecați. Comisiile medicale competente, instituite pentru verificarea tuturor cazurilor, trebuie să se pronunțe. Până în 1989 s-au constatat 5.000 de vindecări, dar numai 64 au fost proclamate miraculoase. Desigur, cei mai mulți primesc haruri compensatorii, de alinare sufletească și trupească. Astăzi preasfânta Fecioară se dovedește din ce în ce mai prezentă în mijlocul oamenilor asaltați de nevoi. Martoră a activității evanghelizatoare și a operei de mântuire săvârșită de fiul său, ea continuă, de-a lungul celor două milenii, să dea mărturie prin mijlocirea ei efectivă la Isus. Părinții Bisericii, recunoscând rolul ei mijlocitor, au declarat: "Prin Maria la Isus".

Ne adresăm Mariei cu diferite denumiri (Litania lauretană înșiră 51). Pe cea de-a 35-a, "Tămăduitoarea bolnavilor", și următoarea, "Scăparea păcătoșilor", le consider foarte actuale și cuprinzătoare pentru faptul că natura umană coruptă, înclinată spre păcat, face ca populația globului, numărând mai mult de șase miliarde, să geamă sub povara suferințelor de tot felul. Nu-i de mirare dacă și musulmanii aleargă în număr mare la bisericile creștine, oprindu-se înaintea icoanelor sau statuilor Mariei - Myriam, rugând-o să le vină în ajutor. Chiar și aceia care se cred sănătoși trupește, trebuie să se recunoască bolnavi sufletește (e mincinos cel care zice că nu are păcat), și ca atare au nevoie de vindecare. În toate aparițiile, ea îndeamnă la convertire și rugăciune, ca pârghii de vindecare și întreținere a sănătății sufletești.

Papa Ioan Paul al II-lea, eminent diagnostician al omenirii, ne cheamă pe toți, în ziua de 11 februarie, stabilită ca Zi a Bolnavilor, să ne adresăm cu toată încrederea Mariei pentru tămăduire. Tot Sanctitatea sa ne recomandă rugăciunea sfântului Rozariu. Prin mijlocirea ei vom avea o viață creștină din ce în ce mai prosperă.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat