Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREaTINULUI 
- Pentru tineri -

Știri Scout

Conferință internațională

În perioada 14-17 noiembrie 2002, delegația Asociației Catolice Române Scout a participat la Conferința Internațională a Scoutismului Catolic (CICS) pentru zona Europei Mediteraneene.

Delegația ASCRO a fost formată din pr. Alois Hârja, în calitate de asistent spiritual național, și Irina Manea, cap național.

Cu această ocazie, am avut onoarea să-l întâlnim pe Baldur Hermans, secretar general mondial, cu care am stabilit ultimele detalii pentru intrarea grupurilor de cercetași catolici în CICS-EM. Totodată, am și demarat procesul de aderare.

Discutând cu cei din Franța, Italia, Portugalia, Egipt, au început să se contureze proiecte de colaborare cu aceștia, atât pentru formare, cât și în vederea schimbului de experiență.

Următoarea întâlnire CICS-EM va avea loc în Elveția, unde delegația noastră este așteptată cu drag.

(Irina Manea)

Lumina de la Betleem

Scoutiștii din Dieceza de Iași, pentru al șaptelea an consecutiv, au adus în țară Lumina păcii de la Betleem. Cu acest scop s-au deplasat doi tineri la Viena (Austria), unde, într-o ceremonie religioasă, au primit felinarul aprins cu lumina adusă direct de la Betleem. Lumina a sosit la Iași în ziua de duminică, 15 decembrie.

Ceremonia distribuirii Luminii păcii de la Betleem a avut loc vineri, 20 decembrie, la ora 11.00 în catedrala din Iași, în cadrul unei sfinte Liturghii prezidată de PS Petru Gherghel. Reprezentanți ai parohiilor în care există Asociația Scout au adus câte un felinar cu care au purtat lumina aprinsă până la propria biserică parohială.

Tinerii au fost îndemnați să ducă lumina păcii mai departe, mai ales în casele unde se trăiește într-o situație de "întuneric" din mai multe cauze: sărăcie, singurătate (bătrâni, văduve), lipsă de credință, probleme de sănătate etc.

Dorința scoutiștilor a fost de a trăi Crăciunul în spirit autentic creștin și vor ca această inițiativă, sprijinită de episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă, să fie o ocazie pentru ei, cum spune Baden Powell, de a încerca "să lase această lume puțin mai bună decât au găsit-o".

Inițiativa este o continuare a călătoriei luminii în lume, care a început în anul 1986 când un copil din Austria a aprins o candelă de la Grota Nașterii Domnului din Betleem, pe care a dus-o la Viena. Apoi a simțit nevoia să o dăruiască și altora și astfel s-au răspândit în peste 20 de state europene milioane de steluțe.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat