Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Atenție la martorii lui Iehova

Întrucât au pătruns prin orașele și prin satele noastre oameni care se numesc martori ai lui Iehova este important să-i cunoaștem, să știm cum gândesc și ce metode folosesc pentru a câștiga adepți. De aceea reluăm în acest număr și în numerele viitoare materiale care au fost publicate în "Lumina creștinului" cu mulți ani în urmă pe care le completăm cu alte date noi.

Îi întâlnești prin gări sau prin piețe, în stațiile de autobuz, la colțuri de stradă sau în parcuri. Sunt amabili, îți oferă revista "Turnul de veghere" sau "Treziți-vă". Tineri sau oameni între două vârste, de obicei câte doi, vor să intre în dialog cu tine, să-ți comunice ceva. Au un mesaj pe care doresc să-l transmită neapărat. Bat la ușile oamenilor: "Noi am venit să vă aducem vestea mântuirii". Dacă îi lași să vorbească încep să te întrebe dacă știi care-i numele lui Dumnezeu sau dacă ești fericit. Apoi vor critica Biserica din care faci parte. Știu o serie de versete din Biblie, scoase din context, pe care ți le spun pentru a-și argumenta ideile. Dacă-i respingi, nu se supără, merg la ușa următoare, iar la tine vor veni și a doua oară, în altă zi. Sunt martorii lui Iehova. Sunt atât de activi datorită convingerii lor, conform căreia cine nu devine ca ei va fi distrus. La rândul lor, vor fi salvați dacă-și împlinesc misiunea, mergând din casă în casă. Ei petrec mai multe ore în fiecare săptămână studiind, memorând răspunsurile la întrebările care ar putea să le pună ceilalți și exersând pentru a face față întâlnirilor cu oamenii. Duminica sau în alte zile au diverse întâlniri și congrese.

Cine sunt martorii lui Iehova?

Este vorba despre o grupare milenaristă, fondată în 1880 în SUA de Charles Taze Russell. Doctrina: lumea, bisericile și statul sunt dominate de Satana. Anul 1914 înseamnă sfârșitul unei epoci și începutul domniei lui Cristos în cer care se va termina cu bătălia de la Armaghedon, când aceste organizații "satanice" vor fi nimicite. Vor fi cruțați martorii care vor domni pe pământ. Obiectivul: propagarea acestei doctrine prin publicații, predici și studii la domiciliu. Mare dorință de perfecționare. Prozelitismul fără sfârșit, organizare perfectă și o interpretare aproape distructivă a Bibliei.

Materiale folosite

Martorii lui Iehova oferă publicații și cărți gratuit. Folosesc în cărțile lor imagini color, clare, care sugerează de fiecare dată fericirea pe care o întâlnești numai dacă devii ca ei... "Și tu te poți bucura pentru totdeauna de un asemenea mediu ambiant încântător, este notat pe o asemenea imagine. Ce ar trebui să faci pentru a te bucura de aceste lucruri? Răspunsul se găsește într-o cunoștință aparte. Această carte te va ajuta să dobândești cunoștința care duce la viața veșnică".

În fiecare publicație este notat: "Doriți mai multe informații sau un studiu biblic la domiciliu? Dacă da, vă rugăm să scrieți martorilor lui Iehova la una dintre adresele de mai jos".

- "Turnul de veghere", revista martorilor lui Iehova. Apare începând cu 1879. Este publicată în 144 de limbi, în 24.147.000 de exemplare, de două ori pe lună.

- "Treziți-vă", revista martorilor lui Iehova. Este publicată în 77 de limbi, în 15.730.000 de exemplare.

De unde vin martorii lui Iehova? Cum au ajuns în România? Care este doctrina lor? Sunt ei creștini? La aceste întrebări și la altele vom încerca să răspundem în numerele viitoare ale acestei reviste.

Pr. Cornel Cadar



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat