Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Mesajul pastorului diecezei -

Chemare către toți tinerii din Dieceza de Iași invitați la Valea Mare (Bacău)

Dragi tineri,

"Este datoria voastră să fiți santinele de dimineață care vestesc că Isus a înviat!"

În lumina mesajului Sfântului Părinte adresat tuturor tinerilor pentru Ziua Mondială a Tineretului (a XVII-a) ce se va desfășura la Toronto în perioada 18-28 iulie 2002, în atmosfera sfântă a Învierii Domnului din acest timp pascal, vă invit împreună cu asistenții voștri spirituali la Valea Mare ca să fiți martori ai Învierii Domnului nostru Isus Cristos și să fiți prin credința, viața și trăirea voastră tinerească, adevărate santinele de dimineață care vestesc bucuria luminii și mesajul prieteniei.

Am hotărât ca întâlnirea voastră să se desfășoare la începutul lunii mai, luna cea mai frumoasă a anului, luna florilor, pentru a vă spune și prin aceasta că voi aveți misiunea și menirea de a fi florile credinței și ale Bisericii, așa cum a fost și a rămas Maria, tânăra fecioară din Nazaret, pentru Dumnezeu și pentru lume.

Mă bucur să vă îndrept atenția până la întâlnirea de la Valea Mare asupra mesajului Sfântului Părinte care vă numește nu numai "santinelele dimineții", ci ca și pe apostolii și ucenicii săi "sarea pământului și lumina lumii" (cf Mt 5,13-14).

Consider că această definiție pe care v-o dă Sfântul Părinte este cu adevărat un titlu de onoare, de prețuire și de stimă, dar în același timp un motiv de nouă și totală angajare.

Un tânăr creștin care se declară ucenic al lui Cristos, prieten al lui Isus sau fan, în termenii moderni, ai celui mai mare lider spiritual, Fiul lui Dumnezeu și al Omului, nu poate decât să fie ca el, să gândească și să activeze ca el.

Isus este lumina lumii. Un tânăr trebuie să fie reflexul acestei lumini, trebuie să dea mărturie despre această lumină; un tânăr creștin trebuie să dea gust nou vieții, să o întrețină, să o facă plăcută așa cum sarea dă gust bucatelor, conservă și întreține prospețimea și bunătatea.

Dragi tineri,

La Valea Mare și apoi în toate localitățile voastre, ca și tinerii ce se vor întâlni cu Sfântul Părinte la Toronto în Canada, voi trebuie să fiți "fii ai luminii și fii ai zilei, arătându-le tuturor că rodul luminii constă în bunătate, dreptate și adevăr".

Veniți să faceți să răsune în Valea Mare, vestirea plină de bucurie a lui Cristos, care îi iubește pe oameni; veniți să faceți să se vadă că voi l-ați întâlnit pe Cristos cel viu, și că el este singura cale pe drumurile acestui pământ, că el este singura speranță pentru noul mileniu, că el singurul este lumina lumii și mântuirea omului.

Așadar, după cum îi cheamă Sfântul Părinte pe toți tinerii lumii la Toronto, tot așa vă cheamă la Valea Mare la o vie mărturie despre lumină și vă îmbrățișează.

Episcopul vostru, Petru

Iași, 25.03.2002



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat