Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Chemarea la sfințenie

"Misiunea primară a Bisericii este aceea de a-i însoți pe creștini pe căile sfințeniei, pentru ca, luminați de înțelepciunea credinței, să învețe să cunoască și să contempleze fața lui Cristos și să descopere în el propria autenticitate, identitate și misiunea pe care Domnul o încredințează fiecăruia". Acest lucru este afirmat de papa în mesajul pe care l-a dat cu ocazia Celei de-a 39-a Zile Mondiale de Rugăciune pentru Vocații, care are tema: "Chemarea la sfințenie". Ziua se va celebra pe 21 aprilie, în cea de-a IV-a duminică a Paștelui. Mai jos sunt redate punctele principale.

  • "Biserica adună în sine toate vocațiile pe care Dumnezeu le adresează fiilor săi și se configurează ea însăși ca reflexie luminoasă a misterului Preasfintei Treimi. (...) Ea poartă în sine misterul Tatălui care îi cheamă pe toți să sfințească numele său și să facă voința sa; păstrează misterul Fiului care, trimis de Tatăl pentru a vesti împărăția lui Dumnezeu, îi invită pe toți să-l urmeze; este depozitara misterului Duhului Sfânt care îi consacră pentru misiune pe cei pe care Tatăl i-a ales prin Fiul său Isus Cristos".

  • "Biserica este "casa sfințeniei", iar caritatea lui Cristos, răspândită de Duhul Sfânt, este sufletul acestei case. În ea toți creștinii se ajută reciproc să descopere și să împlinească propria vocație prin ascultarea cuvântului lui Dumnezeu, prin rugăciune, prin participarea activă la sacramente și prin căutarea constantă a chipului lui Cristos în fiecare frate".

  • "Un rol decisiv pentru viitorul vocațiilor în Biserică sunt chemate să-l joace familiile. Sfințenia iubirii dintre soți, armonia vieții familiale, spiritul de credință cu care se abordează problemele cotidiene ale vieții, deschiderea către ceilalți, mai ales către cei săraci, participarea la viața comunității creștine constituie mediul adecvat pentru ascultarea chemării divine și pentru un răspuns generos care să vină din partea fiilor".



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat