Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Curs pentru animatori

În perioada 15-17 martie la Casa Părinților Salezieni din Bacău, 87 de tineri din 10 parohii (majoritatea din Decanatul de Bacău: Răcăciuni, Fundul Răcăciuni, Valea Mare, Faraoani, Cleja, Lilieci, Barticești, Bacău "Sfânta Cruce", "Sfântul Nicolae" și "Fericitul Ieremia") plus cei de la Oratoriul "Don Bosco" împreună cu opt călugări și călugărițe au participat la un curs pentru animatori.

Ideea s-a născut din dorința surorii Silvia din Congregația "Maria Bambina" din Faraoani și a părintelui Tiziano de la Părinții Salezieni. Aceștia doreau să-și pregătească animatorii pentru "GREF" și "Vara împreună" (activitățile din vară), apoi au căzut de acord să se deschidă și către ceilalți animatori care activează în alte organizații sau parohii. La întâlnirea de pe 31 ianuarie cu preoții din Decanatul de Bacău, când salezienii îl sărbătoresc pe fondatorul lor, sfântul Ioan Bosco, s-a făcut propunerea și a fost acceptată.

Tinerii au fost primiți la oratoriu de membrii grupului ADS (Amicii Dominic Savio) cu multă bucurie. Imediat s-a creat un ambient deschis care a făcut ca toți să se simtă ca într-o familie unde se învață cu plăcere lucruri importante. Primul moment formativ, "A se educa pentru a educa" (maturitatea animatorului), a fost ținut de sora Silvia, apoi după-amiază au urmat tehnici de animare. Seara a fost petrecută în bucurie: fiecare grup a pregătit câte o scenetă sau un joc.

A doua zi, primul moment formativ a fost ținut de pr. Andrei din Parohia "Fericitul Ieremia". Acesta a vorbit despre: "Un suflet care iubește" (spiritualitatea animatorului). Al doilea moment al zilei a fost ținut de pr. Tiziano care a vorbit - printr-o scenetă - despre câteva atenții ale animatorului în mijlocul copiilor. După-amiază din nou tehnici de animare: jocuri pe teren, culori și afișe. Seara a avut loc o priveghere de rugăciune cu tema: "Duc in altum".

A treia zi s-au tras concluziile și s-a celebrat sfânta Liturghie solemnă la care a participat pr. Cornel Cadar, responsabil diecezan pentru pastorația tineretului.

Tinerii care au participat la acest curs au găsit prietenie, bucurie, rugăciune... și s-au întors fiecare în parohiile lor nu doar cu lucruri noi pentru copii, ci cu o dorință de a fi mai mult animatori adevărați, maturi și iubitori față de copii. Toți au cerut să se continue, în viitor, aceste experiențe de formare și de pregătire a animatorilor, și să aibă alte posibilități de a se reîntâlni pentru a crește împreună.

Don Tiziano Baracco



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat