Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Sărbătoarea celor fără sărbători

Ziua Mondială a Misiunilor

Luna octombrie este cunoscută sub numele de luna misiunilor, lună în care întreaga Biserică se gândește mai mult la misionari și se roagă pentru ei sfântul Rozariu, rugăciunea specifică lunii octombrie. În mod deosebit, în ajunul Zilei Mondiale a Misiunilor, credincioșii participă la așa-numita "priveghere misionară". Pe tot parcursul lunii misionare și în special pentru privegherea misionară ne vom putea folosi de broșura "Luna misiunilor - octombrie 2002", tipărită cu acest scop la Editura "Presa Bună".

Ziua Mondială a Misiunilor aduce în prim plan pe aceia care au preferat ultimul loc, pe aceia care au ales să fie cei din urmă.

Ziua Mondială a Misiunilor aduce în centrul atenției noastre pe săracii lui Iahve, privilegiații lui Cristos, pe ale căror chipuri strălucește fără umbră bucuria cerească.

Ziua Mondială a Misiunilor este ziua Bisericii care își serbează însăși rațiunea ei de a fi.

Oare cum se sărbătorește Ziua Misiunilor în misiuni? Nu știu, dar răspunsul trebuie să fie simplu: prin muncă.

Un misionar care își consumă viața pentru a-l face cunoscut pe Cristos, sărbătorește Ziua Misiunilor.

Un suflet care se lasă cucerit de mesajul evanghelic vestit cu curaj de misionari, sărbătorește Ziua Misiunilor.

Un misionar care transpiră rece la căpătâiul unui bolnav, căutând să-l salveze pe cel care se zbate între viață și moarte, sărbătorește Ziua Misiunilor.

Un suflet care, ușurat de povara conștiinței care îl apasă și a durerii care îl sfâșie, își dă sufletul liniștit și încredințat că dincolo de scena lumii acesteia îl așteaptă iubitor Tatăl ceresc, sărbătorește Ziua Misiunilor.

Un misionar care trudește zilnic să se sărăcească pe sine, mânat de dragoste nemăsurată pentru alții, sărbătorește Ziua Misiunilor.-

Un suflet care, renunțând la ceea ce are mai scump, își deschide larg inima pentru a se îmbogăți din plinătatea harurilor divine, sărbătorește Ziua Misiunilor.

Cum ar trebuie să sărbătorim Ziua Misiunilor aici, la noi acasă? Și în acest caz răspunsul mi se pare foarte simplu: ajutându-i pe misionari.

Cel care se gândește la misionari și se roagă pentru ei diferite rugăciuni, cum ar fi: Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui..., Adu-ți aminte..., Îngerul Domnului, Rozariul, Calea crucii etc., acela sărbătorește Ziua Misiunilor.

Cel care participă la sfânta Liturghie, se spovedește și se împărtășește pentru misionari, acela sărbătorește Ziua Misiunilor.

Cel care postește și dă ceva de pomană celor săraci pentru misionari, acela sărbătorește Ziua Misiunilor.

Cel care oferă diferite materiale religioase (iconițe, rozarii, medalii, cruciulițe) pentru buna desfășurare a activității pastorale a misionarilor, acela sărbătorește Ziua Misiunilor.

Cel care renunță la o plăcere legitimă sau la o bucurie oarecare și oferă costul respectiv pentru susținerea financiară a misiunilor și a proiectelor misionare, acela sărbătorește Ziua Misiunilor.

Dacă cineva dorește să ia legătura cu misionarii noștri plecați în Kenya, Coasta de Fildeș sau Togo pentru a-i susține concret, fie spiritual, fie material, poate contacta Centrul Misionar Diecezan la adresa: Biserica Romano-Catolică, 6610-Tomești, județul Iași, tel. + fax 0232/290506.

Pr. Eugen Anton



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat