Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Voluntari la Lourdes

"A fost o experiență de neuitat! A fost minunat! Ceea ce am trăit în acele două săptămâni este greu de povestit! Pentru a înțelege miracolul apariției sfintei Fecioare Maria la Lourdes trebuie să trăiești acele emoții pe care le-am trăit noi și pe care ne este foarte greu să le povestim. Am putea spune că nu se poate povesti în cuvinte ceea ce am trăit la Lourdes!" Acestea sunt impresiile celor 24 de tineri ai Centrului Diecezan Caritas Iași care au lucrat ca voluntari timp de două săptămâni, în perioada 1-15 septembrie, în Cit St. Pierre, un orășel de lângă Lourdes.

Totul a început cu un drum care a durat trei zile și trei nopți. Ajunși însă în Cit St. Pierre, toți am uitat de oboseală, fiind primiți într-o atmosferă de calm și pace. Acest orășel - Cit St. Pierre - a fost construit în urmă cu 47 de ani, mai precis în anul 1955 la dorința sfintei Bernadeta.

După ce sfânta Fecioară Maria i s-a arătat Bernadetei de mai multe ori foarte multă lume a început să vină în pelerinaj la Lourdes. De aceea, sfânta Bernadeta a dorit să fie construit un mic orășel care să-i poată găzdui pe toți oamenii săraci care veneau la grotă să se roage. Astfel, în Cit St. Pierre vin pelerini din toate colțurile lumii cu posibilități financiare reduse. Pelerinii sunt primiți și îndrumați de voluntarii care lucrează în acest orășel.

Zilnic, în Cit St. Pierre lucrează aproximativ 100 de voluntari. Tinerii din grupul nostru au lucrat fie la sala de mese, fie la spălat vase, fie în pavilioanele în care erau cazați pelerinii, pentru a face curățenie, pentru a primi și caza pelerinii, fie la întreținerea spațiilor verzi.

În acest orășel întâlnești oameni din toate colțurile lumii care vin să trăiască evanghelia oferind serviciul lor gratuit în slujirea celorlalți. Experiența trăită acolo te îmbogățește foarte mult, atât la nivel spiritual cât și la nivel cultural.

În fiecare seară la ora 21.00, în fața catedralei din Lourdes se recită rozariul în multe limbi, iar mulțimea adunată în fața grotei unde s-a arătat sfânta Fecioară Maria pornește în procesiune. Grupul nostru a avut bucuria de a recita în trei seri o parte din rozariu în limba română. Împreună cu părintele Isidor Iacovici, asistentul spiritual al grupului, am participat la celebrarea sfintei Liturghii în limba română la grotă.

Am uitat acolo grijile de acasă, am pierdut noțiunea timpului și ne-am lăsat cuprinși de acea bucurie de a trăi iubirea și slujirea față de aproapele. În Cit St. Pierre toți ne salutam, fără să ne cunoaștem, toți eram senini și cu zâmbetul pe buze. În Cit St. Pierre nu există neînțelegeri din cauza limbii pe care o vorbea fiecare, toți eram călăuziți de aceeași mamă Maria, care este una pentru toți oamenii, indiferent de naționalitate.

Experiența noastră a durat două săptămâni. Am plecat de la Lourdes convinși fiind că sfânta Fecioară Maria este mama tuturor. Și dacă un copil îi cere mamei sale un lucru bun, cu siguranță mama nu îl va refuza. Cu atât mai mult noi suntem convinși că dacă îi vom cere să ne ajute, ea nu va întârzia.

Mihaela Condac



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat