Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Armata Maicii Domnului

Anul trecut, în perioada 31 iulie-1 august, în cea de-a doua parte a Capitulului Provincial, conform Statutelor generale ale Ordinului Franciscanilor Conventuali, a fost ales cu unanimitate de voturi pr. Alexandru Suceu ca delegat pentru apostolatul marian și director național al "Miliției Imaculatei" în Provincia "Sfântul Iosif" - România. Centrul a fost fixat la Roman în cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din str. Ștefan cel Mare, 268/B.

Asociația "Miliția Imaculatei" a luat ființă la Roma, în Italia, la data de 16 octombrie 1917, ca răspuns la anticlericalismul și la lupta împotriva Bisericii din perioada respectivă. Inițiatorul acestei mișcări, studentul Maximilian Kolbe, de origine poloneză, care își făcea studiile la Colegiul Internațional "Seraphicum" din Roma, a adunat în jurul său și alți șase confrați, printre care a fost și pr. Iosif M. Pal din România, și el student la același colegiu și unicul preot din grup.

Asociația "Miliția Imaculatei" s-a răspândit în multe țări având la ora actuală peste șapte milioane de membri. Asociația a evoluat în diverse etape, ultima dintre ele fiind ridicarea la rangul de asociație publică internațională, prin decretul Consiliului Pontifical pentru Laici din data de 16 octombrie 1997.

În România, Asociația "Miliția Imaculatei" a luat ființă în mod canonic în anul 1931, primul centru fiind la Biserica Catolică din Bacău. Ulterior, în anul 1935 a fost înființat un alt centru la Seminarul Teologic din Luizi-Călugăra, iar în anul 1939, la data de 25 martie, a fost aprobat și centrul de la Seminarul din Hălăucești. În anul 1943, numărul celor înscriși în asociație se ridica la peste 25.000 de membri. De reținut faptul că "Miliția Imaculatei" și-a încetat activitatea publică odată cu venirea la putere a comuniștilor.

La noi în țară, Miliția Imaculatei a fost cunoscută și s-a răspândit mai mult sub denumirea de Armata Maicii Domnului.

Cu ajutorul nemijlocit al Preacuratei și cu aprobarea Excelenței sale episcop Petru Gherghel, la data de 6 februarie, prin Decretul episcopal nr. 252, a fost reactivată, din punct de vedere juridic și la nivel diecezan, activitatea acestei asociații, pentru binele sufletelor și pentru mai multă pace și armonie între oameni.

Centrul național al Asociației Armata Maicii Domnului a fost fixat la Roman, jud. Neamț, în cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din str. Ștefan cel Mare, nr. 268/B, director fiind numit de către Capitolul Provincial al Fraților Minori Conventuali pr. Suceu Alexandru.

Cei care sunt interesați de înființarea de noi sedii filiale, se vor adresa directorului național pentru a fi ajutați. La fel, cei care vor să cunoască mai multe cu privire la asociație pot să-și procure broșura intitulată Medalia miraculoasă, arma de luptă a Asociației "Miliția Imaculatei" (Armata Maicii Domnului) de la Editura "Serafica", prin pr. Antal Gheorghe de la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Pr. Emil Budău



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat