Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREaTINULUI 
- Actualitatea -

Pacea, sărăcia, sănătatea... Priorități pentru G8

"Nici o persoană, nici o națiune să nu fie excluse din preocupările voastre". Lupta împotriva eliminării și "cultura solidarității", acestea sunt cuvintele cheie ale mesajului Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea adresate participanților la G8. Suveranul pontif a indicat ca priorități: pacea, sărăcia, sănătatea și mediu înconjurător.

Cu ocazia întâlnirii responsabililor celor opt țări cele mai industrializate, care s-a ținut la Genova între 20 și 22 iulie, papa Ioan Paul al II-lea a transmis, împreună cu o scrisoare a cardinalului Sodano, în ziua de 19 iulie, un mesaj personal participanților. Mesajul a fost trimis președintelui consiliului italian, M. Silvio Berlusconi.

Sfântul Părinte și-a exprimat dorința ca țările participante la G8 să se angajeze în "promovarea unei culturi a solidarității, care să permită soluții concrete în rezolvarea problemelor care frământă pe cei mai mulți dintre frații noștri, în viața personală și în relațiile cu ceilalți: pacea, sărăcia, sănătatea și mediul înconjurător".

"Papa Ioan Paul al II-lea urmărește cu un viu interes pregătirea adunării celor opt țări cele mai industrializate", menționează scrisoarea cardinalului secretar de stat al Vaticanului, Angelo Sodano. "Ca semn al apropierii de iluștrii oaspeți, Sanctitatea sa a vrut să le adreseze un mesaj personal", a explicat el.

* * *

Iată textul integral al mesajului:

"În timp ce, în calitate de responsabili ai celor opt țări cele mai dezvoltate din lume, vă opriți să reflectați asupra problemelor cele mai importante ale vieții internaționale, eu doresc să-mi exprim apropierea mea umană și spirituală. În același timp, îmi exprim dorința ca în timpul acestor zile intense, nici o persoană, nici o națiune să nu fie excluse din preocupările voastre! Fără a vă lăsa copleșiți de probleme particulare, sunt sigur că vă veți angaja în promovarea unei culturi a solidarității care să permită soluții concrete problemelor care asaltează pe cei mai mulți dintre frații noștri în viața lor și în relațiile cu ceilalți: pacea, sărăcia, sănătatea și mediul înconjurător.

Dorind din toată inima rezultate bune întâlnirii voastre, eu invoc asupra voastră binecuvântarea lui Dumnezeu cel atotputernic".

(Agenția de știri ZENIT)

Traducere de pr. Alois Moraru



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat