Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Rugăciune pentru Sinod

Miercuri, 2 mai, s-a întrunit Comisia Pregătitoare a Sinodului Diecezan. După cântarea imnului "Vino, Duhule Preasfânt", PS Petru Gherghel a amintit de Sinodul diecezan de la Bacău, încheiat la 1 mai 1663. S-a citit Decretul episcopal de înființare a comisiei, după care membrii au făcut profesiunea de credință. Elaborarea statutelor și regulamentului Sinodului, animarea și individualizarea problematicilor care ar trebui dezbătute în Sinod, elaborarea unui "instrumentum laboris" - sunt câteva din misiunile comisiei. În acest scop s-a înființat un secretariat iar PS Aurel Percă a coordonat întocmirea chestionarului de trimis preoților în care să-și exprime așteptările, problemele care preocupă dieceza, dificultățile majore în trăirea credinței, a vocației etc. PS Petru Gherghel a propus un model de rugăciune care să însoțească timpul sacru pe care dieceza intenționează să-l trăiască.

Dumnezeule atotputernic, care ne-ai învrednicit prin viața, moartea și învierea Fiului tău și prin lucrarea Duhului Sfânt să ne numim și să fim fiii tăi și să facem parte din poporul cel nou, sfânta Biserică, sacramentul mântuirii noastre, privește cu iubirea ta părintească spre noi, poporul credincios al Diecezei de Iași și primește, ascultă și însoțește cu darurile tale pe cei care intenționează și doresc celebrarea Sinodului diecezan, pentru ca el să fie cu adevărat un timp sfânt și bogat în roade, acum la începutul noului mileniu.

Isuse, care ne-ai chemat să facem parte din familia ta, învrednicește-ne să obținem darul Duhului Sfânt ca să putem fi martori ai credinței în noul mileniu, iar Sinodul diecezan să mărească în noi zelul, pietatea și dragostea creștină.

Tu, care ai dăruit apostolilor harul ca în comuniune cu Petru și sub coordonarea lui să faci să crească Biserica în toate timpurile, binecuvântează Dieceza de Iași pentru ca, împreună cu păstorul ei și cu tot poporul credincios, să întâmpine cu reînnoită bucurie celebrarea Sinodului diecezan.

Duhule Sfinte, dătătorul vieții creștine și sfințitorul sufletelor noastre, revarsă darurile tale în toți fiii Bisericii tale, în păstori și turmă, ca să trăiască timpul sacru pe care-l așteptăm cu bucurie și credință.

Marie, Maica și ocrotitoarea Bisericii întregi și a diecezei noastre, însoțește-ne cu iubirea ta pe drumul credinței în mileniul trei. Amin.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat