Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Dacă vrea cineva să vină după mine...

Ziua Tinerilor

Cea de-a XVI-a Zi Mondială a Tinerilor se va desfășura în Duminica Floriilor (8 aprilie) în cadrul comunităților parohiale și a Bisericilor locale, inclusiv la Roma. În Dieceza de Iași Ziua Tinerilor va fi marcată la nivel diecezan duminică, 6 mai, la Hălăucești. Papa Ioan Paul al II-lea le-a scris din nou un mesaj tinerilor, provocându-i să depășească "logica succesului și a puterii". Tema pe care Sfântul Părinte a ales-o pentru Ziua Mondială a Tineretului din acest an, luată din Evanghelia după Luca (9,23), este o provocare: "Dacă vrea cineva să vină după mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să mă urmeze".

În Duminica Floriilor, în fiecare parohie vor fi întâlniri și rugăciuni speciale cu tinerii. La Iași, tinerii, cu ramuri în mâini, vor porni duminică, 8 aprilie, la ora 16.00 în procesiune de la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" și catedrala "Adormirea Maicii Domnului" către biserica "Sfântul Anton". Împreună cu ei vor merge preoții din comunitățile respective. Ecoul entuziasmului cu care evreii l-au întâmpinat pe Cristos în Duminica Floriilor va răsuna în Iași și în celelalte parohii prin cântările tinerilor. Păstorul diecezei va binecuvânta ramurile și va merge în procesiune împreună cu tinerii. La sfânta Liturghie, care va începe la ora 17.00, PS Petru Gherghel va avea un mesaj special, invitându-i pe tineri să-l urmeze pe Cristos. Lecturile vor fi proclamate de ei, iar patima după sfântul Luca va fi citită pe roluri.

Duminica Floriilor va fi și o pregătire pentru Ziua Diecezană a Tinerilor, când la Hălăucești, duminică, 6 mai, sunt așteptați între 8 și 10 mii de tineri din întreaga Moldovă.

La Hălăucești, fiecare grup se va prezenta la punctul de primire unde vor fi predate datele referitoare la grup. Tot aici vor fi aduse și răspunsurile la întrebările pe marginea mesajului Sfântului Părinte discutate în cele două cateheze pregătitoare: 1. Pe ce anume pune accent mesajul Sfântului Părinte? 2. Mesajul îi invită pe tineri, printre altele, să se lepede de sine, să ia crucea și să-l urmeze pe Cristos. Ce înseamnă pentru un tânăr de azi acestea? 3. Enumerați trei activități practice prin care tinerii din parohia dv. își propun să marcheze anul acesta. 4. Folosindu-vă de ideile prezente în mesajului Sfântului Părinte, scrieți un catren.

Principalele puncte din programul zilei sunt: 8.00 - Primirea grupurilor; 9.30 - Repetiție pentru cor; 10.15 - Laude; 10.30 - Sfânta Liturghie; 13.00 - Servirea mesei; 14.30 - Ora medie; 14.45 - Program cultural; 17.00 - Plecarea grupurilor. Mesajul Sfântului Părinte, cântecele și întregul program de la Hălăucești sunt publicate într-o broșură care poate fi comandată de la Editura "Presa Bună".

Pr. Cornel Cadar



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat