Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

În misiune la Zalău

În perioada 3-11 februarie 2001, la invitația părintelui Ioan Marian Crișan, paroh la biserica "Sfânta Familie" din Zalău, au fost organizate și desfășurate exerciții spirituale, de către părintele misionar Pavel Chelaru. Misiunile s-au desfășurat zilnic, înainte și după sfânta Liturghie de seară, în unele zile și dimineața, iar în cele două duminici cuprinse în acest interval, după sfânta Liturghie de dimineață și după cea de seară.

Zilnic, în perioada exercițiilor spirituale, a fost program pentru: spovezi, colocvii și întâlniri în grupuri mai mici sau mai mari. La ultima întâlnire, părintele Pavel Chelaru a propus credincioșilor completarea unui chestionar numit Buletinul de identitate al creștinului, care să fie păstrat, după completare, la parohie. Exercițiile spirituale de la Zalău au fost încheiate cu o rugăciune după intenția Sfântului Părinte, pentru obținerea indulgenței plenare de către cei care au participat la toate meditațiile propuse, după care, părintele a dat binecuvântarea cu crucifixul.

După 1989, la Zalău, primele exerciții spirituale au fost ținute de către părintele iezuit Olivo Bosa, într-o duminică din decembrie 1993, la Casa de Cultură Municipală. Exercițiile au durat patru ore fiind urmate de sfânta Liturghie duminicală. Au urmat alte exerciții spirituale, organizate, începând cu 1997, în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului și susținute în trei zile consecutive, după sfânta Liturghie de seară, la biserica nouă, de către PS Virgil - episcopul Eparhiei de Oradea. În decembrie 2000, tot în preajma Crăciunului, credincioșii l-au primit cu bucurie pe părintele vicar al Eparhiei de Oradea, pr. Iosif Sabău, care a susținut meditațiile legate de pregătirea pentru sărbătoarea Nașterii Mântuitorului.

Nicolae Costruț



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat