Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Nu-l dezamăgiți pe Cristos

Cuvinte către tineri

Dragi tineri, Biserica privește la voi cu speranță; contează pe voi. Sunteți generațiile chemate să transmită darul credinței pentru noul mileniu. Nu-l dezamăgiți pe Cristos care, plin de iubire, vă invită să-l urmați și vă trimite, așa cum a procedat cu apostolul Iacob, până la marginile pământului. Luați în mâinile voastre toiagul de pelerin - care este cuvântul lui Dumnezeu - și parcurgeți drumurile Europei vestind cu mult curaj vestea cea bună a lui Cristos, omul desăvârșit, omul nou, care descoperă bărbaților și femeilor din toate timpurile măreția și demnitatea lor de fii ai lui Dumnezeu. Aceasta este astăzi cea mai bună slujire pe care o puteți aduce societății: să oferiți evanghelia lui Cristos întrupat prin viața voastră, cu toată radicala ei noutate. O noutate capabilă să atragă inima tineretului prin frumusețea, bunătatea și adevărul său.

Tineri din Europa, lăsați-vă reînnoiți de Cristos! Noua evanghelizare - căreia trebuie să-i fiți protagoniști - începe de la voi înșivă, prin convertirea inimii la Cristos. Trăiți în intimitate cu el; descoperiți prin rugăciune bogățiile persoanei și ale misterului său; reveniți la el atunci când aveți nevoie de harul iertării;

căutați-l în Euharistie, izvorul vieții; slujiți-l în cei săraci și nevoiași care așteaptă trecerea lui binefăcătoare. Nu vă mulțumiți cu mediocritatea. Împărăția cerurilor este a tuturor acelora care se luptă pentru a intra în ea (cf. Lc 16,16; Mt 11,12)... Nu vă fie teamă să fiți sfinți! Aveți curajul și umilința de a vă prezenta în fața lumii, hotărâți să fiți sfinți, pentru că din sfințenie se naște libertatea deplină și adevărată. Această năzuință vă va ajuta să descoperiți iubirea autentică, necontaminată de permisivismul egoist și alienant; vă va face să creșteți în umanitate prin studiu și muncă; vă va deschide spre o posibilă chemare la dăruirea totală în preoție sau în viața consacrată; vă va transforma din "sclavii" puterii, plăcerii, banului și ai carierei, în tineri liberi, "stăpâni" ai propriei vieți, dispuși totdeauna să-l slujiți pe fratele aflat în nevoie, asemenea lui Cristos slujitor, pentru a da mărturie despre evanghelia dragostei. (Din Mesajul adresat tinerilor europeni întruniți la Santiago de Compostella, 7 august 1999).

Ioan Paul al II-lea

* * *

Astăzi sunteți adunați aici pentru a afirma că în noul secol voi nu vă veți oferi să fiți instrumente de violență și distrugere; veți apăra pacea, plătind chiar personal dacă este necesar. Voi nu veți fi resemnați într-o lume în care alte ființe umane mor de foame, rămân analfabete, nu au de lucru. Voi veți apăra viața în orice moment al dezvoltării sale pământești, vă veți strădui cu toată energia voastră să faceți acest pământ din ce în ce mai locuibil pentru toți.

Ioan Paul al II-lea, Privegherea de rugăciune, 19 august 2000



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat