Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREaTINULUI 
- Actualitatea -

Momentul bilanțului și al propunerilor

Acțiunea Catolică

În perioada 9-11 noiembrie s-a desfășurat la Casa de reculegere din Traian (com. Săbăoani, jud. Neamț) Adunarea generală a Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași, la care au participat parohiile membre ale AC prin reprezentanții lor (câte doi din fiecare sector de activitate: copii, tineri și adulți). Au fost 105 persoane din 40 de parohii (ACC: 16 din 24 de parohii; ACT: 35 din 38 de parohii; ACA: 6 din 7 parohii). S-a analizat activitatea din anul asociativ 2000-2001 și s-au stabilit obiective pentru noul an asociativ.

Tema anului asociativ va fi sfințenia și toate activitățile asociației vor avea ca scop conștientizarea cu privire la demnitatea membrilor și a laicilor în general. Motoul anului va fi: "Nu vă fie teamă să fiți sfinți". Obiectivele principale din proiectul de activități votat cu această ocazie sunt: accentuarea caracterului spiritual în activitățile asociației prin participarea la sacramente, exerciții spirituale, rugăciune, studiu biblic etc.; îmbunătățirea comunicării în cadrul AC, între membrii AC și laicii din parohie, între membrii AC, preoți și persoane consacrate; întărirea relațiilor AC cu alte asociații similare din țară și străinătate; încurajarea spiritului de inițiativă și a lucrului în echipă; încurajarea spiritului ecumenic; implicarea și participarea la programul Sinodului diecezan. Exerciții spirituale, campusuri parohiale, ștafeta rugăciunii, pregătirea întâlnirii diecezane de tineret sunt doar câteva din activitățile pe care și le-au propus membrii AC.

Duminică, 11 noiembrie, s-au făcut alegeri. Un mandat de doi ani au primit: Mihaela Ciobanu, președinte; Dragoș Florean, vicepreședinte și responsabil de tineret; Claudia Budău, responsabil de copii; Cristina Smeu, responsabil de adulți; Lia Pușcașu, secretar și administrator. La ora 11.00, Liturghia de încheiere a fost prezidată de PS Petru Gherghel care, la final, a premiat parohiile: Faraoani, Roman "Sfânta Tereza" și Răducăneni pentru inițiativele din anul asociativ care tocmai s-a încheiat.

Au stat alături de participanți în aceste zile preoții spirituali: Cornel Cadar, Alberto Marson, Iosif Demeter, Felician Tiba. Pentru membrii asociației anul 2001-2002 are o semnificație deosebită: anul de pregătire al întregii Biserici locale pentru Sinodul diecezan și 10 ani de la înființarea AC în Dieceza de Iași (8 decembrie 1992). Peste 1.500 de adulți, tineri și copii din aproape 55 de parohii urmează să depună adeziunea în ziua de 2 decembrie după ce pe 1 decembrie vor face o zi de reculegere.

Pr. Cornel Cadar



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat