Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Asociațiile de tineri

Acțiunea Catolică

În perioada 7-9 septembrie a avut loc la Mărgineni (jud. Bacău) un campus cu tema "Tânărul de caracter la începutul mileniului trei". Au participat 50 de membri din Acțiunea Catolică, zona Bacău. Deschiderea campusului a avut loc în seara zilei de 7 septembrie, în cadrul celebrării sfintei Liturghii, iar sâmbătă a fost program spiritual, meditații, discuții în grupuri mici pe marginea unor imagini prezentate prin diapozitive, rugăciuni în comun. Tinerii au fost animați de pr. Iosif Dămătăr, asistentul spiritual al Acțiunii Catolice din zona Bacău, precum și de pr. Eduard Soare și pr. Gică Păuleț. Campusul s-a încheiat duminică prin celebrarea sfintei Liturghii, la care a fost prezent și pr. Cornel Cadar, asistentul spiritual diecezan al Acțiunii Catolice.

În perioada 19-21 octombrie, la Gioseni (jud. Bacău), va avea loc o întâlnire a membrilor consiliului diecezan al A.C în vederea pregătirii Adunării generale diecezane a Acțiunii Catolice "Sf. Iosif". În perioada 9-11 noiembrie se va desfășura la casa de reculegere din Traian (com. Săbăoani, jud. Neamț) Adunarea diecezană a Acțiunii Catolice la care sunt invitate să participe toate parohiile membre ale A.C. prin reprezentanții lor (câte doi din fiecare sector de activitate: copii, tineri și adulți).

* * *

Scout

Mișcarea Scout din Dieceza de Iași, ASCRO împlinește anul acesta 10 ani de existență. După ce în luna august capii și roverii s-au întâlnit la Ghimeș într-un campus pentru pregătirea acestei sărbători, la data de 22 septembrie, peste 600 de scoutiști însoțiți de preoții asistenți și de oaspeți din grupurile Scout din Europa s-au întâlnit în biserica "Fericitul Ieremia" din Bacău unde s-a celebrat o sfântă Liturghie care a constituit momentul culminant al sărbătorii. Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Ștefan Erdeș, decan de Bacău, care a purtat salutul Preasfințitului Petru Gherghel. După Liturghie au fost prezentate "dansuri" religioase, concursuri și jocuri specifice care au făcut ca bucuria să ia proporții și să solicite tinerețea celor prezenți. Capii generali sunt Irina Manea și Mihai Doboș. La această întâlnire, tinerii scoutiști au auzit încă o dată îndemnul papei Paul al VI-lea: "Ce să facem în al doilea deceniu? Să ne angajăm mai mult în câmpul mare al formării persoanei. Știm că educația cere multă voință, multe eforturi, bunăvoință și mai ales o relație vie și clară cu Isus care este unul de-al nostru. Numai prin el va lucra acea prezență benefică și îmbogățitoare de care are atât de mare nevoie tineretul care așteaptă să i se ofere o formulă vie, genială, creștină, care să le dea o bucurie autentică și o inimă nouă și de la care să primească o adevărată educație umană și creștină".

Pr. Alois Hârja



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat