Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Ziua Mondială a Misiunilor

"Milostivirea Domnului în veci o voi cânta" (Ps 89,2)

Fiecare creștin trebuie să vadă chipul lui Isus în săraci, în suferinzi și în cei care caută sensul vieții, proclamându-le lor pe Mântuitorul, scrie papa Ioan Paul al II-lea în mesajul său pentru Ziua Mondială a Misiunilor. Instituită de către papa Pius al XI-lea, Ziua Mondială a Misiunilor a ajuns anul acesta (21 octombrie) la a 75-a ediție. Papa spune că această zi oferă creștinilor posibilitatea de a-și arăta solidaritatea cu misionarii, prin ajutorarea acestora din punct de vedere material.

Conform Sfântului Părinte, misionarismul vine din "contemplarea chipului Domnului", care "conduce discipolii la «contemplarea» chipurilor oamenilor de astăzi: Domnul se identifică pe sine însuși cu «cei mai mici dintre frați»". Această contemplare permite creștinilor să descopere faptul că fiecare om îl caută pe Dumnezeu.

Proclamarea lui Cristos nu este ceva rezervat doar câtorva. Este "responsabilitatea tuturor membrilor poporului lui Dumnezeu", scrie papa. "Cei care au venit în contact cu Cristos, nu pot să îl țină pentru ei, ci trebuie să îl proclame". Această proclamare nu trebuie impusă, ci propusă "cu încredere", explică Sfântul Părinte. "Ea trebuie adresată adulților, familiilor, copiilor, fără concesii asupra cererilor radicale ale mesajului evanghelic, răspunzând nevoilor fiecăruia în ceea ce privește sensibilitatea și limba".

Papa Ioan Paul al II-lea mărturisește că marea lecție pe care a învățat-o din călătoriile sale din întreaga lume se poate sintetiza astfel: misionarismul "este astăzi mai necesar ca oricând ". "Păstrez întipărit în inimă chipul omenirii pe care am putut să-l contemplez în decursul pelerinajelor mele: este chipul lui Cristos reflectat în cel al săracilor și al suferinzilor; chipul lui Cristos care se oglindește în cei care trăiesc precum "niște oi fără păstor" (Mc 6,34). Fiecare bărbat și fiecare femeie au dreptul deplin să le fie explicate "multe lucruri".



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat