Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Răul și moartea nu au ultimul cuvânt

Papa Ioan Paul al II-lea a prezidat miercuri, 12 septembrie, audiența generală într-un mod în care nu a mai făcut-o niciodată în cei 22 de ani de pontificat: a fost un eveniment plin de tristețe, cu puține cuvinte și cu lungi momente de tăcere. El a dedicat întâlnirea rugăciunii pentru cei care au murit sau au fost răniți în urma atacurilor teroriste de marți, 11 septembrie, din New York și Washington DC.

"Nu pot să încep această audiență fără să îmi exprim mâhnirea profundă pentru atacurile teroriste care au însângerat ieri America, provocând mii de morți și foarte mulți răniți. Îi transmit președintelui Statelor Unite precum și tuturor cetățenilor americani profunda mea mâhnire. În fața unor astfel de orori incalificabile nu poți să nu rămâi profund tulburat. Mă alătur acelora care și-au exprimat în aceste ore condamnarea lor plină de indignare și îmi exprim, de asemenea, cu putere, opinia că violența nu poate conduce niciodată la adevăratele soluții ale problemelor umanității.

Ieri a fost o zi neagră în istoria umanității, un afront teribil adus demnității umane. După ce am aflat despre aceste evenimente, am urmărit cu atenție desfășurarea situației, înălțând rugăciuni din inimă către Domnul. Cum este posibil să fie comise acte de o asemenea cruzime sălbatică? Inima ascunde prăpăstii din care uneori ies la suprafață planuri de o ferocitate nemaiauzită, capabile să distrugă într-un moment viața normală a unui popor. Dar credința vine în ajutorul nostru în astfel de momente, când cuvintele devin neputincioase. Cuvântul lui Cristos este singurul care poate da un răspuns la întrebările care ne tulbură spiritul. Chiar dacă forțele întunericului par să izbândească, cei care cred în Dumnezeu știu că răul și moartea nu au ultimul cuvânt. Speranța creștină se întemeiază pe acest adevăr; el este cel care întărește în aceste momente credința noastră rugătoare.

În acest moment de neliniște și consternare, când curajul multor bărbați și femei de bunăvoință este pus la o dură încercare, mă adresez cu o profundă simpatie iubitului popor al Statelor Unite. Mă adresez mai cu seamă familiilor celor care și-au pierdut viața, ca și celor răniți, pentru a-i asigura că sunt alături de ei. Încredințez îndurării Celui Preaînalt victimele neajutorate ale acestei tragedii, pentru care am oferit sfânta Liturghie din dimineața aceasta, cerând Domnului pentru ei odihna veșnică. Fie ca el să dea curaj supraviețuitorilor; fie ca el să-i sprijine pe cei angajați în operațiile de salvare precum și pe numeroșii voluntari care depun acum un imens efort pentru a face față acestei situații dramatice. Vă invit și pe voi, iubiți frați și surori, să vă uniți cu mine în rugăciune. Fie ca Domnul să nu îngăduie ca spirala urii și violenței să prevaleze. Fie ca preasfânta Fecioară, Maica Îndurărilor, să umple inimile tuturor cu gânduri înțelepte și intenții pașnice".

Pr. Anton Despinescu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat