Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREaTINULUI 
- Știri -

Evenimente interne

Ordin național
Cu ocazia Zilei Naționale a României, președintele României, Emil Constantinescu, într-un cadru festiv, a conferit episcopului de Iași, PS Petru Gherghel, ordinul național "Serviciul credincios" în gradul de ofițer. Aceasta a fost ca o recunoaștere din partea președintelui a meritelor deosebite ale PS Petru Gherghel, pentru slujirea cu cinste, evlavie și dragoste de oameni a cuvântului lui Dumnezeu.

Păstrând speranța vie...
Sâmbătă, 16 decembrie, la Centrul "Xaverianum" din Iași a avut loc o conferință despre situația imigranților în România. Conferința, care s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Petru Gherghel, responsabil cu problemele migranților în cadrul Conferinței Episcopale Române, a fost ținută de către Mihai Benchea, consilier principal al Serviciului Iezuiților pentru Refugiații din România și a avut titlul: Păstrând speranța vie... În cadrul aceleași întâlniri a vorbit, aducând o mărturie vie, și Jean Louis Kialongou, refugiat din Congo (Părinții Iezuiți).

Procesiune ecumenică
Duminică, 17 decembrie, în municipiul Roman a avut loc o procesiune ecumenică dedicată Crăciunului anului jubiliar 2000. Tema acestei întâlniri a fost: "Pelerini spre staulul din Betleem". Din partea Bisericii romano-catolice au participat PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, pr. Dumitru Farcaș, decan de Roman și alți preoți de la celelalte parohii din Roman precum și de la Institutul Franciscan din Roman. Din partea Bisericii ortodoxe au participat PS Ioachim Băcăoanu, episcop ortodox de Roman și numeroși preoți ortodocși. Procesiunea s-a încheiat în fața Casei de Cultură din localitate cu un concert de colinde susținut de corul Institutului Teologic Franciscan din Roman și corul Seminarului Ortodox "Sfântul Gheorghe" tot din Roman.

Întâlniri
În cadrul întâlnirilor persoanelor consacrate din Iași s-a stabilit următorul program: 14 ianuarie - Aspectul cristologic în documentul Vaticanului "Dominus Iesus"; 11 februarie - Aspectul ecleziologic în același document (pr. prof. Tadeusz Rostworowski); 11 martie - Dezbaterea relației din 14 ianuarie; 1 aprilie - Celebrare penitențială (Frații Școlilor Creștine); 13 mai - Misterul mântuirii în același document (pr. Alberto Marson). Toate întâlnirile se vor desfășura la Casa Surorilor Providenței din Iași, începând cu ora 15,30.

Transfer
Prin decret episcopal începând cu 1 ianuarie 2001 pr. Mihai Budău a fost transferat de la Parohia Tămășeni la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Piatra Neamț. Părintele a primit și misiunea de responsabil cu filiala Caritas Roman.

A trecut la Domnul...
Miercuri, 6 decembrie 2000, a trecut la cele veșnice pr. Lucian Luca, pensionar. S-a născut la 13 decembrie 1927 în localitatea Satu-Nou, județul Neamț. A fost sfințit preot în ziua de 28 aprilie 1957 la Alba-Iulia. A activat ca paroh la Mogoșești-Siret timp de 24 de ani și în Parohia Valea Mare timp de 16 ani. A murit la Iași și a fost înmormântat la Valea Mare în ziua de 9 decembrie.

Dumnezeu să-l odihnească!

Casa de Reculegere Traian - Programul întâlnirilor
- ianuarie: 7 - grupul vocațional; 12-14 - grupul maltezilor; 14 - reculegere - persoane consacrate; 21 - curs biblic; 28-31 - curs - profesori de religie, Bacău;
- februarie: 1-3 - postulante - cunoașterea de sine - CRSM; 4 - grupul vocațional; 5-7 - postulanți și novici - introducere în psalmi; 11 - reculegere - persoane consacrate; 12-16 - exerciții spirituale - fecioare consacrate; 18 - curs biblic; 19-23 - exerciții spirituale - preoți, Iași;
- martie: 4 - grupul vocațional; 5-9 - exerciții spirituale - preoți, Iași, 11 - reculegere - persoane consacrate; 12-16 exerciții spirituale - preoți, Iași; 18: curs biblic; 19-21 - postulanți și novici - introducere în rugăciune; 25-31 - exerciții spirituale - persoane consacrate.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat