Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Nu te amesteca mamă...

Fiica mea, însărcinată în luna a doua, s-a îmbolnăvit de rujeolă. Stătea într-o zi în pat și îmi spunea că abia așteaptă să se facă bine pentru a putea merge imediat la medic ca să facă avort, deoarece ea e sigură că în caz contrar creatura se va naște anormal și nu vrea să aducă pe lume un nefericit. Deocamdată e doar un embrion, deci... nu este nici o problemă.

Această decizie a Elizei m-a rănit foarte adânc și i-am spus imediat că Dumnezeu, care m-a ajutat să aduc pe lume șapte copii, o va ajuta și pe ea la a doua naștere și "ceea ce tu numești embrion este fiul tău, nici să nu te gândești să-l ucizi și...". "Te rog mamă, m-a întrerupt ea, nu te amesteca, e problema mea și a soțului meu". Am suferit mult, dar nu i-am mai spus nimic ca să nu o irit și mai tare.

Întorcându-mă în sat, m-am dus direct la părintele căruia i-am povestit toată suferința. El m-a încurajat și m-a asigurat că sfânta Fecioară nu va lăsa să se întâmple așa ceva. L-am rugat să celebreze mai multe sfinte Liturghii pentru Eliza, ca ea să păstreze viața copilului și să aibă tăria de a-l accepta. Acum nu mai eram singură în rugăciune, de aceea mă simțeam puternică. "Când Domnul este la dreapta mea, nu mă clatin".

Abia s-a restabilit și într-adevăr Eliza mă cheamă să o însoțesc la Iași pentru analize: va aștepta rezultatul pentru a decide. Pe drum, într-un moment de calm, i-am cerut din nou să nu se mai gândească la avort..., dar răspunsul a fost același, dacă nu chiar mai rău, pentru că a început să mă evite, se pare că prezența mea o deranja. M-am decis să mă întorc acasă, deoarece în Iași nu cunoșteam pe nimeni.

S-a întâmplat că băiatul ei, Andrei, s-a îmbolnăvit și el de rujeolă. Eliza avea nevoie de ajutor și m-a chemat. Șederea mea a fost dificilă, dar am reușit să-mi înțeleg fiica: și ea suferea foarte mult și știam că trebuie să-i ajut pe toți trei din casă. Într-o dimineață, ginerele meu Anton a apărut în bucătărie foarte obosit. Mi-a spus că nu a putut dormi deloc și nici Eliza pe care a auzit-o plângând încet toată noaptea. "Totuși, a continuat el, ne-am decis că e mai bine să avorteze cu atât mai mult cu cât analizele nu au dat un rezultat sigur". Sărmanul de el. Încercam să-l înțeleg. O soră de-a lui se născuse anormală, iar familia nu a știut să-i accepte prezența. Îi era teamă să nu se întâmple și în familia lui ceva asemănător. "Ascută, Toni, i-am spus, dacă cumva s-ar întâmpla o nenorocire și Andrei ar rămâne orb sau cu o leziune cerebrală sau vreun handicap fizic, l-ai omorî?" "Mamă, cum poți gândi așa? Bineînțeles că nu". "Atunci, am continuat eu, de ce vrei să faci acest lucru unei creaturi lipsită de apărare?" M-a privit răvășit, impresionat, fără vreun argument ca să mă combată și a plecat. Știam că în tot acest timp sfintele Liturghii lucrau în acest suflet. Și s-a făcut minune: fiica mea a decis să ducă până la capăt sarcina, dar îi era frică să-i împărtășească această decizie soțului, dar el, care nu a mai avut pace după discuția avută cu mine, a fost primul care i-a propus același lucru.

După șapte luni s-a născut Robert: foarte sănătos și frumos. Atunci când pentru prima dată l-am pus în brațele Elizei, am auzit-o exclamând emoționată și fericită: "Atât de mic și fără apărare... și era cât pe ce să-l împiedic să se nască!"

Pagină realizată de pr. Cristinel Fodor



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat