Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Mesajul păstorului diecezei

Să mulțumim Domnului!

Dragi tineri,

Suntem intrați în inima marelui jubileu al anului 2000 și ne apropiem cu mare bucurie și speranță de Ziua Mondială a Tineretului care se va celebra la Roma în perioada 15-20 august.

Pentru voi, acest moment trebuie să fie punctul culminant al pregătirii și al bucuriei în credință.

În mesajul său pentru această zi Sfântul Părinte își exprimă o mare dorință și o mare speranță, cu care voi să vă apropiați de Cristos și prin el, însuflețiți de Duhul Sfânt, de Tatăl, Părintele cel veșnic.

Misterul întrupării Fiului lui Dumnezeu și cel al Răscumpărării realizate de el pentru toate creaturile, exprimat prin cuvintele: "Și Cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi" (In 1,14) constituie mesajul central al credinței noastre. Biserica l-a proclamat fără încetare timp de 2000 de ani și-l încredințează tuturor fiilor săi, ca pe o comoară prețioasă care trebuie păzită și apărată.

Acest mister ne este încredințat nouă tuturor, vă este încredințat vouă, dragi tineri, și sunteți invitați de Sfântul Părinte și de noi să-l cunoașteți tot mai mult, să-l proclamați cu mare bucurie și să-l transmiteți mileniului trei.

"Doresc ca jubileul anului 2000 să fie o ocazie fericită pentru o curajoasă relansare spirituală și pentru o extraordinară celebrare a iubirii lui Dumnezeu față de omenire", ne spune sfântul Părinte în mesajul său, iar Biserica întreagă trebuie să înalțe "imnul de laudă și de mulțumire adus Tatălui, care în iubirea nesfârșită ne-a dat să fim prin Cristos "concetățeni ai sfinților" și membri ai familiei lui Dumnezeu" (IM 6).

Dragi tineri,

Primind acest mesaj al Sfântului Părinte și invitația de a ne uni cu el și cu toți tinerii din întreaga lume, în Ziua Mondială a Tinerilor ce se va desfășura la Roma, noi vrem să ne pregătim și să ne dispunem printr-o celebrare specială diecezană pe care am anunțat-o la începutul lunii mai, la Gherăești, județul Neamț, pentru ca bucuria marelui jubileu să pătrundă adânc în inimile voastre și să vă aducă cu adevărat reînnoirea credinței, mărirea speranței și desăvârșirea dragostei.

Vă invit să parcurgeți cu bucurie gândurile din mesajul Sfântului Părinte, să dați ascultare preoților ce vă poartă de grijă, să urmați programul și îndemnul părintelui asistent general, Cornel Cadar, și vă dau întâlnire la Gherăești, unde să vă uniți cu ceilalți tineri din dieceză, în jurul crucii lui Cristos, și împreună să-l descoperiți pe "cel ce s-a făcut trup" și apoi să vă umpleți de Duhul iubirii sale pentru a-l preamări pe Dumnezeu prin rugăciunile, meditațiile și cântările voastre, ca să purtați la Roma și, mai ales, în mileniul trei, imnul vostru de iubire și de laudă adus Sfintei Treimi.

Vă îmbrățișează și vă așteaptă,

Petru Gherghel, episcopul vostru



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat