Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru copii -

Primăvară în Piața "Sfântul Petru"

Cei mici au fost invitați să parcurgă drumul Bisericilor locale și al întregii Biserici universale descoperind, cultivând și împărtășind talentele primite de la Tatăl. "Vârstei copilăriei îi sunt deschise prețioase posibilități operative atât pentru edificarea Bisericii cât și pentru umanizarea societății" (Christifideles laici 47). Duminică, 2 ianuarie, în Piața "Sfântul Petru" Sfântul Părinte a celebrat jubileul copiilor. Au fost prezenți, după ultimele informații, din 40 de națiuni și din 180 de dieceze italiene 180.000 de copii între 7 și 14 ani, împreună cu însoțitorii lor. Au participat Mons. Agostino Superbo, asistentul general al Acțiunii Catolice, și cardinalul Camillo Ruini, mulți episcopi și preoți. Sfântul Părinte li s-a adresat în limbile italiană, franceză, engleză, spaniolă și poloneză. Copiii au fost chemați, după 2000 de ani de la nașterea lui Cristos, să se întâlnească personal cu Isus și să-l anunțe prin cuvintele și viața lor în activitatea zilnică. Cei care au participat la jubileul din ziua 2 ianuarie au fost invitați la un tip de pelerinaj ce i-a condus până la Roma, pentru ca, împreună cu Sfântul Părinte și în mod spiritual împreună cu întreaga Biserică și cu toți copiii din lume, să-l laude pe Domnul vieții și al bucuriei.

Jubileul a vrut să-i ajute pe copii să perceapă propria viață ca un drum:
- orientat spre un scop bine precizat (întâlnirea cu Domnul)
- împărțit în etape (experiențe trăite și angajamente de luat)
- realizat împreună cu alți prieteni de drum (și întreaga comunitate creștină)
- capabil să maturizeze atitudinile vieții creștine (rod al creșterii umane și în sfințenie).

Cu Cristos se pot înfăptui lucruri mari

Prezența voastră amintește că jubileul este timp de bucurie. Dumnezeu este un Tată bun, gata totdeauna să ierte și să ofere fiilor săi ocazii să trăiești și să spere. El ne deschide încă o dată inima pentru ca fiecare, căindu-se de propriile păcate, angajându-se pentru a face bine și împlinind gesturi de credință și de iubire, să poată relua drumul care îl duce la el.

Dragi copii, ați venit la Roma din Italia și din întreaga lume pentru a încheia cu Isus un pact de prietenie, după exemplul tinerilor sfinți ca Pancrațiu și Tarciziu, care aici și-au dat viața pentru a rămâne fideli lui Cristos. Greutățile pe care a trebuit să le înfruntați v-au făcut să înțelegeți că a urma cuvântul Evangheliei cere jertfă, dar umple de bucurie.

Dragi copii, dragi tineri, în această dimineață mulți dintre voi, cu părinții și însoțitorii, ați participat la Liturghia jubiliară, în bazilica "Sfântul Petru". Dăruindu-se vouă în Euharistie, Isus v-a revelat că viața primește întreaga sa valoare când devine un dar pentru alții. Mărturia sfinților și a martirilor, care l-au venerat în Cetatea Eternă, v-a făcut să înțelegeți că numai cu Cristos se pot înfăptui lucruri mari și numai cu el poți fi fericit și poți face și pe alții fericiți.

Vreți să strigați tuturor bucuria voastră pentru darul pe care Tatăl ni l-a făcut trimițându-ni-l pe Fiul său, Isus, pentru ca să devină fratele nostru. Mărturisiți lumii că, primindu-l pe Isus în mijlocul nostru, e posibil a face din omenire o mare familie. (Din Mesajul Sfântului Părinte pentru copii).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat