Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Sfântul Crăciun

Dragă Isuse,

În luna decembrie a anului 1999, prima lună a anului liturgic 2000, te-am salutat cu o scrisoare jubiliară (se împlineau două mii de ani de la nașterea ta preasfântă în Betleemul Iudeii), zicându-ți din toată inima: Bine ai venit, Isuse!

De atunci, pe tot parcursul anului jubiliar, ai fost în centrul atenției creștinătății, dar și al multor altora, prin celebrări liturgice, pelerinaje, simpozioane care de care mai entuziaste, ținute pe tot globul pământesc.

Am meditat, ne-am rugat, am cântat preamărindu-te, mulțumindu-ți că ai venit la noi, că ai rămas cu noi în firea ta omenească timp de 33 de ani, că ai ascultat în toate de Tatăl și, prin răstignirea ta acceptată cu smerenie și deplină iubire, ne-ai eliberat de sclavia și moartea păcatului, deschizându-ne perspectiva învierii veșnic fericite.

Am fi dorit ca toți oamenii (peste șase miliarde) să fi beneficiat din plin de opera ta răscumpărătoare, cunoscându-te și atașându-se de tine. Vedem însă că două treimi nu sunt creștini, ba chiar mulți dintre cei botezați în numele Tatălui, al tău, Isuse-Fiule, și al Sfântului Duh, nu sunt prea conștienți de demnitatea și obligația lor. Regretăm sincer această stare de lucruri. Locțiitorul tău pe pământ, în calitate de urmaș al cârmaciului Petru, vorbește mereu oamenilor, după cum bine știi, de necesitatea reevanghelizării.

Da, Isuse, avem nevoie de un suflu nou, sporit, al Duhului, trimis de tine de la Tatăl. Ne dăm seama că fără acest suflu vital, ne zbatem ca peștele pe uscat, pentru că fără tine nu putem face nimic bun.

Dragă Isuse, marele jubileu 2000 e pe sfârșite. În curând vom intra în al treilea mileniu al erei pe care ai instaurat-o tu. Te rugăm stăruitor ca el să fie religios, adică strâns legat de tine. Altfel, nu-i vedem rostul de a fi.

Asemenea ucenicilor tăi, cărora li te-ai alăturat în drumul spre Emaus, îți spunem și noi: "Rămâi cu noi, Doamne, rămâi cu noi!" De altfel, tu ne-ai asigurat de prezența ta multiformă până la sfârșitul veacurilor. Obișnuim să spunem că toate lucrurile bune sunt întreite. De aceea, te rugăm cu umilință: ai milă de bieții oameni și în mileniul al treilea care să-ți aparțină în întregime. Îți mulțumim!

Mons. Anton Despinescu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat