Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Ce poate face Dumnezeu...

Aveam 19 ani când m-am căsătorit. Nu știam prea multe despre viața de căsnicie, dar m-am aruncat în ea cu gândul că toate se pot învăța în viață.

În câțiva ani am avut trei copii și eram foarte încântată că în familia mea totul mergea bine. Eram fericită că nu-mi lipsește nimic, ba chiar mă lăudam că am cel mai bun soț din lume. Însă, pe cât de fericită am fost, pe atât de nefericită am devenit. Pentru că ne înconjura atâta prosperitate, am început să cer soțului tot mai mult; să schimbăm mobila veche, mașina și chiar i-am propus să ne mutăm într-un alt loc, după părerea mea, cel mai nimerit pentru fericirea noastră nebună. Acesta a fost apogeul capriciilor mele și, bineînțeles, un astfel de plan era cu totul imposibil.

Simțindu-se obosit de șicanele mele, a început să-și înece amarul, mai întâi în țigări, apoi în alcool, terminând în cele din urmă cu hotărârea de a divorța. În ochii mei a devenit un laș, un om incapabil de a realiza ceea ce speram eu: fericirea pământească. A urmat divorțul, apoi împărțirea bunurilor și a copiilor. Mie mi-au revenit doi, iar lui unul singur. Ne-am mai privit încă o dată sfidător și am început să cred în inima mea că îi dădusem o lecție, dar de fapt era pentru prima dată când m-am simțit cu adevărat singură. Era un gol pe care nu-l mai putea umple nimeni. Cei doi copii care nu voiau să rămână fără fratele lor m-au acuzat de furt. Le furasem tatăl și fratele. Acum eu eram aceea care acționase cu lașitate. Voiam să fiu fericită, dar în calculele mele uitasem un singur lucru: fericirea adevărată nu o puteam gusta niciodată pe acest pământ.

Nu am amintit nimic de Dumnezeu pentru că îl scosesem afară din familia noastră. Eram atât de încăpățânată, încât credeam că puteam fi fericită și fără el. Viața a început să mi se pară stranie așa încât nu mai era decât un pas să-mi pun capăt zilelor.

Fiind în culmea delirului, am considerat că nici verigheta nu-și mai are rostul. Am încercat s-o scot din deget cu gândul s-o arunc, dar instinctiv mi-am amintit: "N... primește acest inel ca semn al iubirii și al fidelității mele. În numele Tatălui, și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin". Aceste cuvinte au început să mă obsedeze: "... ca semn al iubirii și al fidelității mele", mai mult, am încheiat acest legământ în numele Sfintei Treimi. Am căzut pe gânduri: "Sfânta Treime era martora căsătoriei mele!" Îmi oferise Dumnezeu un soț bun, îmi oferise trei copii, iar eu nu-i oferisem nimic, nici măcar curajul de a renunța la capriciile mele. Am înțeles de ce mă simțeam atât de singură.

Dumnezeu - Sfânta Treime îmi binecuvântase căsătoria, iar eu nu am înțeles acest mare har. Am crezut că am viața la dispoziția mea, dar nu a fost așa. Acum sunt din nou fericită, dar cu adevărat fericită. Ce contează hotărârea tribunalului, legământul din ziua cununiei este cel mai important. Și am rămas la fel. Îți mulțumesc Dumnezeule - Sfântă Treime.

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat