Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Centrul Catolic pentru Viață

Episcopia Romano-Catolică, Academia Teologică "Sf. Augustin", Centrul Diecezan Caritas și Asociația Medicilor Catolici din Iași și-au unit forțele și eforturile și au înființat Centrul Catolic pentru Viață cu sediul în Iași, Șos. Națională, 182, bl. A2, parter, ap. 1 - centru care s-a deschis începând cu 18 iulie.

Această inițiativă a fost luată în urma zguduitoarei realități evidențiată de sondajele medicale de specialitate care plasează Iașiul pe locul I în topul orașelor cu cele mai multe crime săvârșite de către mame, ființa care ar trebui să ofere protecție și dragoste copilului ei.

Centrul Catolic pentru Viață (CCPV) reprezintă o organizație de oameni cu diferite state sociale (medici, asistenți, preoți, profesori...), un grup motivat de dragostea pentru cel de lângă noi, de dorința de a oferi nu numai un ajutor profesional femeilor aflate în situație de criză, ci și o susținere emoțională.

Centrul nostru se adresează în mod special tinerelor însărcinate care se află în dificultate. Aici ele pot găsi persoane dispuse să le acorde un ajutor profesional.

CCPV este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, a cărei existență și funcționare depinde de gradul de implicare (atât în rugăciune cât și financiar) al persoanelor care au o perspectivă similară nouă.

Puteți să vă alăturați grupului nostru!

Dacă doriți să ne susțineți în rugăciune vă rugăm contactați-ne pentru a vă putea comunica motivele noastre de rugăciune.

Dacă doriți să ne susțineți financiar, o puteți face contactându-ne telefonic la sediul centrului sau puteți oferi donațiile dv. în contul Centrului Diecezan Caritas, Iași, B.R.D. - Sucursala Iași: în lei 251100996063116; în valută 240/251100296063116.

De un real folos ne-ar fi articole de îmbrăcăminte (și nu numai) pentru nou-născuți și copii mici.

Pentru că știm că sunteți persoane generoase și pentru a nu ne aglomera cu colete care ar putea sosi prin poștă, vă invităm să ne anunțați telefonic orice inițiativă. Vom găsi cea mai oportună soluție de comun acord cu dv. Voluntarii centrului nostru vor încerca să vă contacteze cât mai repede posibil.

Toate acestea însă nu sunt singurele noastre urgențe. Pentru a rezolva cazurile mai speciale apelăm la disponibilitatea dv. Mai precis, ne aflăm în căutarea unor familii dispuse să adopte copii. O altă soluție pentru mamele tinere care nu doresc să-și părăsească propriul copil ar fi plasamentul acestuia într-o familie de părinți profesioniști pe o perioadă limitată de timp. Acestea se numesc asistenți maternali și sunt angajați cu carte de muncă de către Oficiul de Protecție al Copilului sau de către alte organizații în colaborare cu acest centru. Fiind angajat, asistentul maternal este retribuit. Dobândirea acestei calități se obține în urma cererii acestor potențiali părinți și a anchetei sociale care să dovedească faptul că pot crește și educa un copil, chiar și pe o perioadă foarte scurtă de timp.

O altă problemă cu care ne-am confruntat în scurta perioadă care a trecut de la debutul activității noastre și-ar putea găsi soluția tot în disponibilitatea dv. Sunt mame tinere cu copii mici (bebeluși) care ar avea nevoie de un adăpost pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp după caz. Ele își pot oferi serviciile familiei găzduitoare. Pe această perioadă de timp Centrul Diecezan Caritas își propune să susțină atât mama cât și copilul cu mici ajutoare constând în alimente și articole pentru copii.

Un alt proiect al nostru vizează formarea voluntarilor. În acest scop în perioada 19-25 noiembrie se va desfășura, la Casa de Reculegere, Traian, un curs de pregătire pentru voluntari. Pentru a deveni voluntar sunt necesare următoarele:
1) de preferință studii de specialitate (asistență socială, psihologie, sociologie, medicină, teologie, postliceale sanitare);
2) recomandarea părintelui. paroh din comunitatea în care va lucra (aceasta trebuie să se afle la cursantă în momentul sosirii la Traian);
3) promovarea cursului;
4) proba de interviu.

Condițiile de la punctul unu nu sunt obligatorii. Participarea la curs nu garantează primirea atestatului de voluntar. Persoanele care doresc să urmeze cursul fără recomandare o pot face achitând contravaloarea cheltuielilor (aproximativ 500.000 lei). Pentru înscrieri și informații suplimentare sunați la: Daniela Cadar 032/237206; 095/519131; 032/156793. Numărul de locuri fiind limitat lista cursantelor se va completa în ordinea în care vom fi apelați, motiv pentru care veți primi un indicativ (numărul de ordine).

Suntem deschiși oricărei sugestii venite din partea dv. Vă rugăm să nu ezitați în a ne contacta telefonic sau să ne scrieți pentru a ne împărtăși din experiențele dv.

Daniela Cadar, coordonator program



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat