Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 PRECES - CARTE DE RUGĂCIUNI 

VI. MARIA ESTE MAMA NOASTRĂ

RUGĂCIUNI

Consfințire către inima neprihănită a preacuratei Fecioare Maria

Fecioară puternică și Mamă milostivă, regina cerului și scăparea păcătoșilor, noi ne consfințim Inimii tale neprihănite.

Îți închinăm făptura și viața noastră întreagă, tot ce avem, tot ce iubim și tot ce suntem. Ale tale să fie trupurile și locuințele noastre, familiile și patria noastră. Voim ca tot ceea ce este în noi și în jurul nostru să-ți aparțină și să se împărtășească de binecuvântările tale de Mamă.

Și pentru ca această consfințire a noastră să aibă într-adevăr tărie și durată, reînnoim azi la picioarele tale, Marie, făgăduințele noastre de la Botez și de la prima sfântă Împărtășanie. Ne obligăm să mărturisim oricând și fără frică adevărurile de credință, să trăim ca adevărați catolici, în desăvârșită supunere față de toate îndemnurile Sfântului Părinte papa și ale episcopilor uniți cu el.

Ne obligăm să ținem poruncile lui Dumnezeu și ale Bisericii, mai ales sfințirea Duminicii. Ne obligăm să practicăm în viața de toate zilele, pe cât ne va fi cu putință, devoțiunile pline de mângâiere ale religiei creștine, mai ales sfânta Împărtășanie.

În sfârșit, îți promitem, slăvită Maică a lui Dumnezeu și Mamă iubitoare a oamenilor, să punem toată inima noastră în slujba cinstirii tale binecuvântate, pentru ca, prin stăpânirea Inimii tale neprihănite, să grăbim și să asigurăm domnia Inimii Fiului tău, vrednic de închinare, în inimile noastre și în toate celelalte inimi, în scumpa noastră țară și în lumea întreagă, precum în cer, așa și pe pământ. Amin.

Să ne rugăm:

Atotputernice veșnice Dumnezeule, care ai pregătit în Inima preasfintei Fecioare Maria lăcaș vrednic pentru Duhul Sfânt, dă-ne te rugăm harul, ca noi care celebrăm cu evlavie sărbătoarea acestei Inimi neprihănite, să ne învrednicim a trăi după Inima ta. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Rugăciunea sfântului Alfons

Preasfântă, neprihănită Fecioară și Maica mea, Marie, la tine, care ești Maica Domnului meu, regina lumii, mijlocitoarea, speranța și scăparea păcătoșilor, alerg azi, eu care sunt cel mai nenorocit dintre toți.

Mă închin ție mare regină, și-ți mulțumesc pentru atâtea haruri pe care mi le-ai dăruit până acum, mai ales că m-ai ferit de iad, pe care l-am meritat de atâtea ori.

Te iubesc, Stăpâna mea vrednică de iubire și pentru dragostea ce o am către tine, îți făgăduiesc că-ți voi sluji totdeauna și că-mi voi da toată osteneala să te iubească și alții. În tine îmi pun toată speranța, de la tine aștept toată mântuirea mea. Primește-mă ca fiu al tău și ia-mă sub mantia ta, Maică a îndurării.

Și pentru că ai atâta putere la Dumnezeu, scapă-mă de toate ispitele ori dobândește-mi puterea să le biruiesc până la moarte. De la tine cer adevărata dragoste către Isus Cristos, de la tine sper să am o moarte bună.

Maica mea, pentru dragostea ce o ai către Dumnezeu, te rog să mă ajuți pururea, dar mai ales în ultima clipă a vieții. Nu mă lăsa, până nu mă vei vedea în cer, ca să binecuvântez și să cânt îndurările tale toată veșnicia. Amin.

Rugăciunea sfântului Alois

Stăpâna mea, sfântă Marie, sub ocrotirea ta binecuvântată și sub paza ta deosebită încredințez sufletul meu astăzi, în toate zilele și în ceasul morții. Ție-ți încredințez toată speranța și mângâierea mea, toate lipsurile și supărările, viața și sfârșitul vieții mele, ca prin mijlocirea ta sfântă și prin vredniciile tale, toate faptele mele să fie călăuzite și rânduite după voința ta și a Fiului tău. Amin.

Rugăciune către sfânta Fecioară Maria

Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, păstrează-mi o inimă de copil, curată și cristalină ca un izvor. Dobândește-mi o inimă simplă care să nu se închidă în propriile tristeți, o inimă largă și generoasă, plină de compătimire, o inimă credincioasă care să nu uite nici un bine și să nu păstreze ură pentru nici un rău. Formează-mi o inimă blândă și umilă care să iubească fără să ceară a fie iubită, mulțumită să dispară în alte inimi, sacrificându-se în fața Fiului tău divin, o inimă mare și generoasă, pe care nici o nerecunoștință să n-o poată închide și nici o indiferență să n-o poată obosi, o inimă însetată de gloria lui Isus Cristos, hrănită de iubirea sa, a cărei rană să nu se vindece decât în cer. Amin.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat