Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 PRECES - CARTE DE RUGĂCIUNI 

V. CU ISUS ÎN TIMPUL ANULUI LITURGIC

INIMA LUI ISUS

Consfințire către inima dumnezeiască a lui Isus

Preabunule Isuse, Mântuitorul neamului omenesc, privește spre noi, care îngenunchem cu smerenie înaintea altarului tău. Suntem ai tăi, voim să fim ai tăi și ca să fim mai strâns uniți cu tine, astăzi fiecare dintre noi se consfințește de bunăvoie Inimii tale preasfinte.

Mulți nu te-au cunoscut niciodată, mulți au disprețuit poruncile tale și s-au lepădat de tine. Fie-ți milă și de unii și de alții și atrage-i pe toți la Inima ta preasfântă.

Doamne, fii regele nu numai al credincioșilor care nu s-au îndepărtat niciodată de tine, ci și al fiilor rătăciți, care te-au părăsit. Fă-i să se întoarcă în curând la casa părintească, pentru a nu pieri de lipsă și de foame.

Fii regele acelora pe care i-au înșelat părerile greșite și al acelora pe care i-a dezbinat neunirea. Cheamă-i la limanul adevărului și al unirii în credință, ca în curând să nu fie decât o singură turmă și un singur păstor.

Dă Doamne, Bisericii tale, libertate sigură și fără piedici. Dă tuturor popoarelor liniștea bunei orânduiri și fă ca de la un capăt la altul al pământului să răsune un singur glas: "Lăudată să fie dumnezeiasca Inimă a lui Isus, care ne-a dobândit mântuirea! Ei să-i aducem slavă și cinste în vecii vecilor." Amin.

OFICIILE CĂTRE PREASFÂNTA INIMĂ A LUI ISUS

Rugăciune pentru a-i oferi lui Dumnezeu ziua întreagă

Dumnezeul meu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, îți închin în unire cu vredniciile lui Isus Cristos toate rugăciunile, faptele și suferințele mele din această zi, spre mai marea slavă a ta, spre împlinirea sfintei tale voințe, spre cinstirea preasfintei Fecioare Maria, scumpa mea Mamă, a îngerului meu păzitor și a tuturor sfinților mijlocitori ai mei, spre deplina iertare și îndestulare a păcatelor mele, spre întoarcerea păcătoșilor și statornicia celor drepți, după intenția Sfântului Părinte papa, pentru dobândirea sfintelor indulgențe, spre ușurarea și scăparea sufletelor din Purgator, spre folosul și desăvârșirea sufletească a confraților mei închinători ai Inimii dumnezeiești și a tuturor acelora pentru care sunt dator a mă ruga; ca mulțumire pentru toate harurile pe care ai binevoit să mi le dai până acum, pentru vredniciile lui Isus Cristos. Amin.

OFICIUL I
Propovăduitorul

Afecte
Binevoiește, veșnice Părinte, a ne da lumina trebuincioasă, pentru ca preasfânta Inimă a lui Isus să fie cunoscută de toți. Înflăcărează, Duhule Sfinte, inimile noastre, pentru ca să o iubim cu înflăcărare.
Și tu, o preasfântă Fecioară, intervino cu puternica ta mijlocire, ca să simtă puterea ei toți cei care aleargă la nemărginita milostivire a Inimii lui Isus.

(Adesea în timpul zilei, spune:)
Mă închin ție, o, Isuse din preasfântul Sacrament și cinstesc Inima ta atât de înflăcărată de iubire către mine. Tu ești locul dulcei mele retrageri, scumpul obiect al iubirii mele.
Isuse al meu, doresc ca în această clipă să vii în sufletul meu și să mă aprinzi, o Inimă dumnezeiască de focul tău ceresc.

(O clipă de tăcere sacră)

Mă unesc cu tine, o, cor măreț al tronurilor, pentru a cinsti, în tovărășie cu voi, dumnezeiasca Inimă a lui Isus.

Vizita la preasfântul Sacrament
Te rog, pentru vredniciile preadulcei tale Inimi, o, Domnul meu din Sacramentul altarului, să binevoiești a domni peste toate inimile și mai cu seamă peste noi, sărmanii tăi închinători, și să lucrezi în noi după planurile tale pline de iubire.

(Deseori în timpul zilei spune:)
Slavă Tatălui...

Ajută-mă, o Isuse al meu, să pot atrage vreun suflet la evlavia preasfintei tale Inimi, sau de nu-mi este dat atât, cel puțin înflăcărează tot mai mult de iubirea ta sfântă pe acelea pe care le ai deja.

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc.

Rugăciune
Pentru nemărginita ta bunătate, o Isuse al meu vrednic de iubire, fă ca toți, cunoscând plăcerile înșelătoare ale lumii, să vină la tine pentru a gusta plăcerile nespuse ce le ții pregătite pentru aceia care te iubesc cu sinceritate.

Propunere
Caută să atragi pe cineva la evlavia preasfintei Inimi a lui Isus.

OFICIUL II
Îndestulătorul

Rugăciune de închinare, (vezi oficiul I)

Afecte
Îți cer iertate, o Isuse al meu, pentru necinstirile ce într-una le primești în preasfântul Sacrament.
Măreț cor al puterilor cerești, vino în ajutorul meu, pentru a îndestula preasfânta Inimă a lui Isus de Liturghiile rău săvârșite, de împărtășaniile făcute cu răceală de către sufletele care îți sunt închinate în mod deosebit, mai cu seamă de către mine și confrații mei închinători ai Inimii dumnezeiești și, în sfârșit, de tot ce i-ar fi putut pricinui neplăceri cu ceva.

Vizita la preasfântul Sacrament
Mă ascund în rănile preasfinte ale lui Isus, pentru a nu mă mai despărți niciodată de El. Închin, o Dumnezeul meu, Maiestății tale divine această preasfântă inimă, pentru a îndestula necinstea pe care o primești într-una din partea păcătoșilor.

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc!

Rugăciune
O Inimă preaiubitoare a scumpului meu Isus, câte ofense nu primești în Sfânta Euharistie, preavrednică de închinare! În acest sacrament tu ne dai dovada cea mai frumoasă și sigură a dragostei tale; oamenii însă îți arată nerecunoștința cea mai mare. O, de-aș putea să șterg, chiar cu sângele meu, o așa mare nelegiuire.
Vreau, o Isuse al meu, să întrebuințez orice mijloc pentru a îndestula atâtea insulte. Îți consfințesc toate zilele vieții mele și, din dragoste către Inima ta, vreau să încredințez Tatălui ceresc, în numele tău, cea din urmă suflare a vieții mele. Amin.

Propunere
Îndeplinește-ți cu cea mai mare sârguință datoriile stării tale.

OFICIUL III
Închinătorul

Rugăciune de închinare...,

Afecte
Din adâncul inimii mele mă închin ție, Preasfântă Treime, și în unire cu preasfânta Inimă a lui Isus, te binecuvântez și te laud din toate puterile sufletului meu. O, cât aș dori să pot înlocui, într-un mod oarecare, prin slabele mele afecte, uitarea obștească de tine, o Dumnezeul meu, ce domnești așa de mult în lume!

(Deseori în timpul zilei spune:)
Sfânt, sfânt, sfânt e Domnul Dumnezeul universului; plin e tot pământul de mărirea lui. Slavă Tatălui, slavă Fiului, slavă Duhului Sfânt!

Vizita la preasfântul Sacrament
Isuse din preasfântul Sacrament, dă-mi mie și tuturor confraților mei închinători și frați ai Inimii tale dumnezeiești, tuturor preoților și religioșilor, duhul de a îndeplini bine, cu fervoare și cu râvnă sfântă datoriile stării noastre.

(de trei ori în timpul zilei:)
O cor preasfânt al domniilor cerești, închinați împreună cu mine, Inimii vrednice de respect a lui Isus, tot binele ce se face în lumea întreagă și consfințiți-l spre mai mare slavă a ei.

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc.

Rugăciune
O Isuse al meu, vrednic închinător al maiestății dumnezeiești, mă unesc cu tot duhul meu la închinarea adusă veșnicului Părinte de către Inima ta preasfântă și aș voi să pot cuprinde în credința și iubirea mea toate afectele ce tu însuți le insufli preasfintei Fecioare Maria și sfinților tăi pentru a ți se închina și a te preamări pentru toată veșnicia, după cum ești vrednic.

Propunere
Caută să ai cel mai mare respect în Biserică.

OFICIUL IV
Iubitorul

Rugăciune de închinare...,

Afecte
O Serafimilor fericiți ai Paradisului, dobândiți-mi acele flăcări de iubire către preasfânta Inimă a lui Isus de care sunteți aprinși voi și înlocuiți, prin neîntrerupta voastră închinare, răceala cea mare.

Vizita la preasfântul Sacrament
O Inimă vrednică de închinare a lui Isus al meu din preasfântul Sacrament al altarului, eu îți consfințesc toate clipele vieții mele. Închide-mi inima în acest sfânt Lăcaș împreună cu tine, pentru ca în unire cu corul Serafimilor să ți se închine și să te iubească întotdeauna.

(Spune adesea:)
Te iubesc o Inimă preavrednică de iubire a lui Isus, da, te iubesc, însă, vai, cu o iubire prea rece. Fă-mă să ard, și împreună cu mine, fă să ardă toate făpturile de focul dragostei tale, acum și-n veșnicie!

(Înainte de culcare spune:)
Eu dorm, însă inima mea veghează cu cea a iubitului meu Mântuitor.

(Trezindu-te în timpul nopții:)
Te iubesc, o Inimă preadulce a lui Isus, împreună cu Serafimii și mai cu seamă cu preasfânta Fecioară Maria.

(Dimineața când te trezești:)
Vă mulțumesc pentru închinarea pe care voi, o fericiților Serafimi, ați prezentat-o Inimii vrednice de cinste a lui Isus al meu.

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc.

Rugăciune
Preasfântă Inimă a lui Isus al meu, focar dumnezeiesc al acestui foc de iubire, pe care ai venit să-l aprinzi pe pământ și pe care atât de mult îl dorești să se aprindă în toți, fă ca inimile noastre să fie consumate de niște flăcări atât de fericitoare. Serafimi ai curții cerești, vă rog cu cea mai mare stăruință, să spuneți Autorului vieții mele că doresc din inimă să ard și să mă mistui de iubire față de Dânsul.

Propunere
Fii cât se poate de corect în săvârșirea celor mai mici acțiuni.

OFICIUL V
Ucenicul

Rugăciune de închinare...

Afecte
O Doamne, fă ca toți, îndeosebi preoții, care sunt învățătorii credincioșilor, să se folosească de pildele de lumină ale Inimii tale dumnezeiești și niciodată să nu se îndepărteze de învățătura cerească.

(În timpul zilei, retrăgându-te la preasfânta Inimă:)
Inimă lui Isus, școala sfintei iubiri, în tine mă adăpostesc, pentru ca îndepărtând de la mine toate științele deșarte ale lumii, să-mi aprinzi inima de afecte sfinte.

Vizita la preasfântul Sacrament
Vino Duhule Creator, cercetează inimile alor tăi, umple cu har ceresc sufletele pe care le-ai creat.

- Tu te numești întăritor, harul lui Dumnezeu cel Înalt, izvor viu, foc, dragoste și uncțiune duhovnicească. Tu în daruri înșeptit, degetul dreptății părintești, tu legiuita făgăduință a Tatălui, care dai graiul limbilor.
- Aprinde lumina în simțuri, revarsă dragostea în inimi, întărește slăbiciunea trupului nostru cu puterea ta necurmată.
- Pe dușman să-l alungi mai departe și să ne dăruiești grabnic pacea, pentru ca avându-te călăuză să ne ferim de orice stricăciune.
- Prin tine să-l cunoaștem pe Tatăl și să-l descoperim pe Fiul și să credem totdeauna în tine.
- Slavă fie lui Dumnezeu Tatăl și Fiului care a înviat din morți și Duhului mângâietor, acum și-n vecii vecilor. Amin.

V. Trimite Duhul tău și din nou se vor face.
R. Și vei reînnoi fața pământului.

Să ne rugăm:
Dumnezeule, care prin lumina Duhului Sfânt ai învățat inimile credincioșilor, dă-ne harul, ca în același Duh să recunoaștem cele drepte și să ne bucurăm totdeauna de mângâierea lui. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.
Dumnezeule, care luminezi pe orice om care vine în lume și îndrumi orice voință, revarsă strălucirea cerească a neplăsmuitei tale înțelepciuni asupra tuturor celor nenorociți; fă să primească cu supunere în inimile lor marile adevăruri ale sfintei tale Evanghelii.
O, câte învățături desăvârșite nu ne vin din dumnezeiasca ta inimă! Fă, o bune Isuse, ca fiind primite și păstrate cu îngrijire de către noi, să producă roade îmbelșugate de virtuți creștinești. Iar voi, Heruvimilor, primiți-mă în tovărășia voastră distinsă pe care o aveți de la Inima preasfântă a lui Isus.

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc.

Rugăciune
O, cât de repede devine desăvârșit acela, o Inimă dumnezeiască, al cărui învățător ești tu! Învață-mă și pe mine, o Inimă vrednică de iubire, odată ce ai binevoit să mă primești de ucenicul tău, deschide-ți intrarea în inima mea, fă-o supusă învățăturilor tale dumnezeiești și întoarce pe toți aceia care se împotrivesc adevărului.

Propunere
Păstrează cât se poate mai mult reculegerea interioară în timpul zilei.

OFICIUL VI
Victima

Rugăciune de închinare,

Afecte
Dumnezeul meu, doresc să mă jertfesc pe mine însumi, în unire cu Inima preasfântă a lui Isus, pentru a potoli și a împăca durerea ta la vederea păcatelor oamenilor. Mă jertfesc ție, preasfântă Inimă a lui Isus, pentru ca să binevoiești să mă faci părtaș de prezența ta în preasfântul Sacrament și să conformezi afectele mele cu cele ale preaarzătoarei tale iubiri.

Vizita la preasfântul Sacrament
Te preamăresc în unire cu sfântul cor al Puterilor, o dreptate dumnezeiască, care pentru mântuirea noastră ai fost îndestulată de această Inimă divină, jertfită din dragoste pentru noi la Sfânta Liturghie. O, veșnice Părinte, în unire cu această Inimă dumnezeiască, ce acum se jertfește pe sine însăși din dragoste către mine, îți închin sufletul, trupul și toate faptele mele prezente și viitoare. O, ai milă de mine și de toți păcătoșii!

În fiecare I Vinere din lună: O Inimă preamilostivă.

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc.

Rugăciune
O preasfântă Inimă, care te faci victimă de iubire pe altarele noastre, care nu dorești și nu ceri altceva decât să ne unim cu tine ca victime părtașe la jertfa ta; primește-mă, Doamne, ia-mă în stăpânire pentru ca să fiu jertfă închinată și mistuită de flăcările iubirii tale, spre mai marea slavă a veșnicului Părinte și pentru întoarcerea păcătoșilor. Părinte ceresc, care m-ai ales de victimă, primește-mă cu bunătate, pentru preasfânta Inimă a lui Isus, jertfit pentru mine.

Propunere
Fă vreo faptă de mortificație lăuntrică sau externă.

OFICIUL VII
Sluga credincioasă

Rugăciune de închinare...

Afecte
O Inimă preadulce a lui Isus, ce slavă e pentru mine a purta lanțurile unei iubiri așa de gingașe și mărinimoase care de bună voie mă ține strâns unit cu tine, o binele meu din preasfântul Sacrament.

(La sunetul ceasului:)
Fie îndeplinită, lăudată și în veci preamărită în toate voința preadreaptă, preaînaltă și preavrednică de iubire a lui Dumnezeu!

Vizita la preasfântul Sacrament
Primește, o Domnul meu, Isuse Cristoase, rugăciunea ce ți-o face sluga ta, pentru a dobândi de la nemărginita-ți milostivire harul să te pot vizita în acest Sacrament vrednic de închinare, mai des și mai vrednicește și să dobândesc tuturor inimilor roade de har și de mântuire de la tine, Izvorul nesecat.
Sfinților Arhangheli, chemați pe cei invitați la masa Mielului dumnezeiesc și îmbrăcați-i cu haina de nuntă.

(Rugăciunea Tatăl nostru...)

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc.

Rugăciune
O iubire atotputernică a Dumnezeului meu care ai rupt lanțurile care mă țineau departe de tine! O, de mi-ar fi dat să pot atrage pe toți aceia care, ca și mine, s-au îndepărtat, pentru a-i face să guste, așa cum gust eu la picioarele altarului tău, bucuriile acestei sfinte legături ce mă unește cu tine. O, legătură misterioasă cu Isus în Sacramentul iubirii sale! Eu mă consfințesc cu totul pentru a te cinsti și a căuta, sau a dori cel puțin, să atrag inimile la tine.

Propunere
Supune-te insuflărilor divine.

OFICIUL VIII
Rugătorul

Rugăciune de închinare...

Afecte
Veșnice Părinte, însuflețit de credință vie și de încredere deplină în vredniciile Inimii preasfinte a lui Isus, Fiul tău, îți închin aceleași merite ale lui Isus Cristos, pentru a dobândi plinătatea harurilor atât pentru mine, cât și pentru aceia care se află în vreo primejdie sufletească sau trupească. Binevoiește a da, o milostive Dumnezeule, pentru Inima preasfântă a lui Isus, harul tău sărmanilor muribunzi și scapă sufletele sfinte din Purgator de suferințele ce le îndură.

(Adesea în timpul zilei, spune:)
Veșnice Părinte, pentru Inima preasfântă a lui Isus, Fiul tău, singurul obiect al plăcerilor tale, binevoiește a-mi da...(spune harul dorit)

Vizita la preasfântul Sacrament
Mărețe cor al îngerilor și îndeosebi îngerul meu păzitor, întovărășiți-mă în timpul acestei vizite la Domnul nostru din preasfântul Sacrament al altarului și, în unire cu Inima preasfântă a lui Isus, închinați veșnicului Părinte toate faptele și suferințele mele din această zi spre mai mare slavă a sa și spre ușurarea sufletelor din Purgator.

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc.

Rugăciune
Ascultă, o Inimă dumnezeiască, glasurile celor nevoiași și fii Mângâietorul celor necăjiți, deoarece a fost totdeauna plăcerea ta să ierți și să faci bine tuturor.

Propunere
Să faci în fiecare zi o faptă de dragoste sau de umilință față de aproapele.

OFICIUL IX
Râvnitorul

Rugăciune de închinare...

Afecte
O Inimă preasfântă a lui Isus, preamărește-te pe tine însăți, făcând ca toți, cu ajutorul tău, să ajungă la desăvârșirea virtuților creștinești, însă mai cu seamă noi, care suntem evlavioși față de tine.
Și voi, Puterile curții cerești, prezentați-vă în unire cu celelalte coruri îngerești Maiestăți Domnului și prin mijlocirea voastră dobândiți ca Inima preasfântă a lui Isus să fie cunoscută în toate părțile pământului și să atragă la iubirea sa pe toți cei credincioși care nu o cunosc și pe atâția creștini care neglijează să-i dea cinstea cuvenită.

(Adesea în timpul zilei, spune:)
O Inimă vrednică de închinare, cât de mare este dorința mea de a putea îndestula iubirea ta, pentru greșeala ce ar fi săvârșit-o vreo unul dintre confrații mei, care ar fi nepăsători în a-și îndeplini oficiul.

Vizita la preasfântul Sacrament
Mă închin ție, Isuse din Sacramentul altarului și cinstesc Inima ta așa de înflăcărată din dragoste către mine. Doresc, o Inimă preasfântă, ca în această clipă să intri înlăuntrul duhului meu și să mă aprinzi de focul tău ceresc.

(O clipă de tăcere sacră)
Slavă Tatălui...

Aspirație
Inimă dulce a Omului-Dumnezeu, ardă în pieptu-mi iubirea-ți mereu!
O, Marie, Maica Domnului ceresc, a lui Inimă preasfântă fă de-a pururi s-o iubesc.

Rugăciune
O Sfântă Inimă a lui Isus, plină de iubire față de noi, cât de vrednică ești de a fi iubită de toți. Când va veni clipa în care te voi vedea iubită cu înflăcărare de toți? O, de aș putea răspândi minunățiile iubirii tale și dobândi din partea tuturor o adevărată corespundere!

Propunere
Împiedică cu prudență, dacă se poate, necinstirile care se fac lui Dumnezeu.

ACT DE ISPĂȘIRE ȘI CONSFINȚIRE LA INIMA PREASFÂNTĂ A LUI ISUS

O Inimă preamilostivă a lui Isus, ispășire dumnezeiască, din dragoste către tine, veșnicul Părinte a făgăduit că va asculta totdeauna rugăciunile noastre, după cum a spus scumpei sale Margareta: "Roagă-mă pentru Inima preavrednică a Fiului meu și pentru acea Inimă eu te voi asculta și vei dobândi ceea ce îmi ceri".

Împreună cu tine și prin tine prezint veșnicului Părinte inima mea săracă și slabă, pocăită și smerită, pentru supărările ce ți se fac mai ales în preasfântul Sacrament și pentru acelea pe care eu însumi am avut nefericirea să le săvârșesc.

Așadar, o, divinul meu Mântuitor, fă să pot șterge cu lacrimi și spăla cu sângele meu atâta nerecunoștință din partea noastră față de iubirea ta nemărginită. Unește, o Isuse, durerea mea prea slabă cu acea durere pe care ai simțit-o tu în Grădina Măslinilor și te-a făcut să transpiri sânge la vederea păcatelor mele și ale celorlalți oameni și închin-o veșnicului Părinte împreună cu Inima preavrednică de iubire.

Îndestulează tu pentru mine și ispășește cu iubirea ta nerecunoștința și nesimțirea față de atâtea binefaceri și dobândește-mi ca, de acum înainte, să stau cu atâta respect înaintea ta încât să îndrept trecutul și exemplul meu să atragă și pe alții la iubirea ta căreia mă consfințesc din această clipă, alegându-mi ca locuință statornică Inima ta preasfântă, deoarece tu ești regele, mirele, păstorul, învățătorul și prietenul meu, călăuza mea, ajutorul meu, nădejdea mea, bucuria mea acum și în veșnicie. Amin.

Rugăciune universală

Dumnezeiască Inimă a lui Isus, te rog să dai odihna veșnică sufletelor din Purgator, harul statorniciei celor ce vor muri azi, pocăința sinceră păcătoșilor, lumina credinței păgânilor, iar mie și tuturor celor ai mei, binecuvântarea ta. Ție deci, Inimă preamilostivă a lui Isus îți încredințez toate aceste suflete și-ți ofer pentru ele meritele mele, împreună cu vredniciile Maicii tale preasfinte și ale tuturor sfinților și îngerilor, precum și toate sfintele Liturghii, Împărtășaniile, rugăciunile și faptele bune ce se fac azi în toată lumea creștină. Amin.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat