Sinodul diecezan
  Introducere
  Documente
  Structuri
  Itinerar
  Rugăciune
  Materiale
  Cateheze
  Schema
  teol.-pastorală
  Cartea
  sinodală
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 SINODUL DIECEZAN 

Document episcopal

Rolul comisiilor sinodale parohiale

Către părinții parohi

Duc in altum!

Cucernice părinte,

În urma propunerii făcută pentru alcătuirea comisiei sinodale parohiale pentru parohia dv., vă facem cunoscut că suntem de acord cu membrii propuși.

Vă rugăm să ne transmiteți pe parcurs și datele referitoare la vârsta și ocupația membrilor comisiei sinodale parohiale.

Grupurile sinodale parohiale sunt gândite ca locuri de analiză a realității locale, de reflecție și de propuneri, după metoda indicată deja în prima temă: Cine suntem? Ce trebuie să fim? Ce trebuie să facem?

Rezultatul acestei munci va servi la elaborarea documentului pentru etapa următoare - "Instrumentum laboris" -, text care va putea fi considerat la prima schiță a documentului ce urmează să fie discutat în sesiunile plenare ale Sinodului diecezan. De aceea, este de mare importanță să fie adunate diferitele propuneri, sugestii, critici ale membrilor acestei comisii.

Textul pentru fiecare temă va fi elaborat în două variante: o formă extinsă și una cuprinzând schema temei propuse, care se va distribui tuturor membrilor comisiei. Pagina de completat - "Ce trebuie să facem?" - conține întrebări sau spații pentru a fi completate cu diferite propuneri și sugestii. Ea va reprezenta "procesul verbal" care va fi trimis la secretariatul Sinodului la terminarea fiecărei teme. Rugămintea noastră este să fiți cât s

e poate de punctuali în trimiterea acestui proces verbal și să colaborați activ cu secretariatul Sinodului și Comisia de Pregătire.

Vă rugăm să observați indicațiile metodologie care vor fi date la începutul fiecărei teme.

Sinodul este făcut din reuniuni și documente: toate acestea sunt necesare, dar nu vor fi ele răspunsul și remediul la problemele Bisericii noastre locale. Adevărata noutate este întâlnirea cu Mântuitorul care ne vizitează Biserica noastră. O Biserică pornește la drum pentru celebrarea Sinodului dacă intră într-un spirit nou, intens și puternic, plin de credință proaspătă și de iubire creativă. Protagonistul Sinodului este întreg poporul lui Dumnezeu, sub călăuza episcopului, punându-ne sub ocrotirea Maicii Domnului, căreia îi încredințăm munca sinodală complexă ce ne stă în față.

28 decembrie 2002

Petru Gherghel, episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat