SIBIU 2007
  4 septembrie
  5 septembrie
  6 septembrie
  7 septembrie
  8 septembrie
  Mesaj final
  Articole
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Sinodul diecezan


 CEA DE-A III-A  ADUNARE ECUMENICĂ EUROPEANĂ 

Mesajul Sfinției sale Karekin al II-lea, patriarhul suprem catolicos al tuturor armenilor

Dragi clerici, credincioși și participanți,

Din centrul spiritual al tuturor armenilor transmitem salutările noastre de dragoste creștină către voi toți adunați la Sibiu și ne rugăm ca această A III-a Întâlnire Ecumenică, organizată prin inițiativa Conferinței Bisericilor Europene și a Conferinței Episcopilor Catolici din Europa, prin prezența Domnului nostru, să aibă ca rezultat reînnoirea succeselor pe drumul unității pentru Biserica lui Cristos. Ne rugăm ca atotputernicul Dumnezeu să binecuvânteze, să țină și să protejeze sub privirea lui iubitoare poporul român și România, gazdele noastre, Bisericile lor și autoritățile, și să le dăruiască zile prospere și binecuvântate.

Problemele conținute în agenda Celei de-a III-a Adunări Ecumenice Europene sunt de actualitate și sunt legate de relațiile mutuale între Bisericile noastre: vocea universală a Bisericilor noastre în viața socială contemporană, stabilirea valorilor spirituale în viața de familie, dialog între credință și unitate și apropierea țărilor care au o moștenire culturală și spirituală pe continentul european. Nu ducem lipsă de provocări pe care Bisericile noastre trebuie să le înfrunte în aceste timpuri. Suntem martorii lipsei de dragoste și de coexistență pașnică în viața socială, circumstanțe de încălcare și abuz a valorilor spirituale și morale pentru scopuri politice. Drepturile omului sunt ignorate și libertatea religioasă este pusă în pericol în anumite țări europene. Sufletul nostru al tuturor este îngrijorat din cauza deteriorării mediului și schimbarea globală a climei.

Înțelegând diferențele dintre noi, dar și valorile unice moștenite prin istorie, dar și făcând apel la bunătatea Domnului, să continue dialogul nostru teologic, să găsim puterea ca împreună și în pace să înfruntăm provocările la care trebuie să facă față Bisericile și popoarele noastre. Cu credința și siguranța că munca de transformare și reînnoire a societăților noastre sun conforme cu planul lui Dumnezeu, vocea și mărturia unită va emana din lumina lui Cristos și din principiile credinței noastre.

Dorim succes pentru Cea de-a III-a Adunare Ecumenică Europeană, purtând titlul "Lumina lui Cristos strălucește asupra tuturor" și am vrea să găsim soluții la problemele cu care se confruntă Bisericile noastre, bazate pe înțelegere mutuală, respect reciproc și spirit de cooperare plin de spiritul lui Cristos.

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze lucrarea noastră foarte bună și să o facă roditoare. Înălțând rugăciunile noastre către cer, cerem ca harul și dragostea Domnului nostru să coboare asupra tuturor participanților iar eforturile și munca noastră să fie încununate de succes.

Cu binecuvântări.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat