SIBIU 2007
  4 septembrie
  5 septembrie
  6 septembrie
  7 septembrie
  8 septembrie
  Mesaj final
  Articole
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Sinodul diecezan


 CEA DE-A III-A  ADUNARE ECUMENICĂ EUROPEANĂ 

Meditație: pfr. Anthony Peck

O scrisoare vie

Sunt foarte încătușat de tema acestei întâlniri "Lumina lui Cristos strălucește asupra tuturor", și de aceea sper foarte mult că vom descoperi în aceste zile lumina lui Cristos care pătrunde într-un mod nou și creativ în viața noastră personală și în viața noastră comună ca Biserici. Sper de asemenea că vom bea din izvoarele adânci ale spiritualității pe care o trăim, căci acolo va începe mișcarea pentru reînnoire. Sper, vom vedea asta, că lumina lui Cristos strălucește în celălalt în așa fel și măsură, încât interesele naționale și politica eclezială vor fi date deoparte, pentru ca să putem cerceta unitatea noastră esențială în Isus Cristos.

Lumina lui Cristos, care strălucește asupra tuturor, este atât bucurie cât și încurajare pentru toți și în același timp o permanentă provocare. Căci care sunt acești "toți" în Europa de astăzi asupra cărora strălucește lumina? Vederea luminii din partea noastră va ajunge până la cei săraci și marginalizați? Va interveni în numele sacrificiului acțiunii umane? Ne va acorda energia de a apăra drepturile omului și libertatea religioasă? Va învălui căldura ei pe cel sărac și îl va primi pe azilant în mijlocul nostru? Ne poate ajuta pe noi această lumină ca, în aceste zile, să-l îmbrățișăm pe "celălalt" care este altfel decât noi?

Așa pătrund în inima mea speranța și rugăciunea mea ca lumina lui Cristos pe care o descoperim în această adunare să restabilească încrederea noastră în evanghelie, dar nu într-un mod triumfalistic. Nimic nu sper mai mult decât ca noi să părăsim Sibiul cu o viziune nouă asupra evangheliei, care are puterea să schimbe viața, să transforme comunități întregi, să restabilească dreptatea, să opereze iertarea între cei care sunt în conflict, să interpeleze cele mai profunde necesități ale Europei și să se confrunte cu instituțiile sale, cu toate complexitățile și înțelegerile ei dualiste. O astfel de viziune ar fi de fapt darul lui Dumnezeu făcut nouă la această întâlnire.

Această încredere se bazează pe însuși adevărul evangheliei că "lumina strălucește în întuneric, iar întunericul nu a cuprins-o" (In 1,5).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat